Het voormalige gemeentehuis aan de Wilhelminalaan 1-3. Bron: Gemeente Teylingen.

Sassenheim – De groep Oekraïners die waren ondergebracht in een noodopvanglocatie aan de Parklaan in Sassenheim zijn inmiddels verhuisd naar hun nieuwe locatie aan de Wilhelminalaan. Dat heeft de gemeente Teylingen aan BO bevestigd.

Het gaat om een groep van zo’n 67 Oekraïense mannen en vrouwen. De gemeente heeft het voormalig gemeentehuis van Sassenheim, later het Sikkens Schildersmuseum, de afgelopen maanden verbouwd tot opvanglocatie.

De Oekraïners hebben 3 juni hun nieuwe onderkomen al betrokken. Woensdag 19 juni was er een kennismakingsbijeenkomst tussen de Oekraïners en omwonenden.

De woonunits op de oude opvanglocatie achter de brandweerkazerne in Sassenheim worden momenteel ontmanteld.

3 REACTIES

  1. Al 2 jaar gratis kost en inwoning op kosten van de belastingbetalers… en de belasting volgend jaar weer ophoog… alleen leefgeld is al een miljoen per jaar is te lezen in de ambtelijke stukken, laat staan de huisvesting, onderhoud etc

  2. dit heeft niets meer te maken met “mensen helpen die in nood zitten” het is gewoon opgelegd vanuit Brussel en de lokale gemeente krijgt er geld voor per persoon. Schandalig hoe er met de Nederlandse bevolking wordt omgegaan. We moeten alles maar slikken en betalen voor arbeidsimmigranten waar bedrijven dik aan verdienen, onze eigen kinderen kunnen onmogelijk een woning krijgen maar als de Gemeente geld ruikt is er van alles mogelijk kijk maar naar de boerderij van Molenaar daar mocht niets maar nu ineens mag er gebouwd worden voor honderden zg arbeidsimmigranten. De Nederlandse bevolking wordt volledig aan de kant geschoven, dit is pure discriminatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in