Foto: Omroep West

Noordwijk – Omroep West en Bollenstreek Omroep rectificeren hun berichtgeving waarin is geschreven over de lokale politieke partij Bruisend Noordwijk, waarin ook de Partij voor de Inwoners ter sprake kwam. Die partij kon zich niet in het geschetste verhaal vinden en daarom is ze naar de Raad voor de Journalistiek gestapt. Dat orgaan houdt zich bezig met klachten over journalistieke activiteiten van media. Volgens de Raad voor de Journalistiek is de klacht van de Partij voor de Inwoners gegrond.

De zaak draait om twee artikelen die bij beide omroepen zijn verschenen met als koppen ‘Bruisend Noordwijk houdt rechter aan het werk: nu De Moor versus Arbouw’ en ‘Ruzies, aangiftes en handjeklap: ‘wanbestuur’ bij lokale politieke partij’, die alle twee eind vorig jaar zijn gepubliceerd. Zie het eerdere artikel bij Bo.

Volgens de Raad voor de Journalistiek is er bij deze berichtgeving ‘geen reële mogelijkheid tot wederhoor geboden’. Ook is de klacht in eerste instantie ‘niet adequaat afgehandeld en heeft tot op heden geen passende rechtzetting plaatsgevonden’, schrijft de Raad voor de Journalistiek. De Raad voor de Journalistiek doet de aanbeveling om de conclusie integraal of in samenvatting te publiceren. Omroep West en Bollenstreek Omroep nemen dit advies over.

Het verhaal draait om een ruzie in het bestuur van de politieke partij Bruisend Noordwijk. De fractievoorzitter van de eenmansfractie, Jaap de Moor, wilde de partij opheffen en zich aansluiten bij de Partij voor de Inwoners, een andere nieuwkomer in de Noordwijkse politiek en grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen.

Hieronder de uitspraak van de Raad voor de Journalistiek

6 REACTIES

  1. Fijn te horen Arie. Gaan we voortaan niet meer naar de rechter of de raad maar vragen we het gewoon aan jou….

  2. Ard Zandbergen het zou je gesierd hebben als je na door De Raad voor de Journalistiek veroordeeld te zijn tot het plaatsen van een rectificatie ,de mogelijkheid om er commentaar – zeker anoniem- op te leveren, achterwege zou hebben gelaten. Want jij weet als geen ander dat het vonnis en de rectificatie daardoor worden gebagatelliseerd. Onsportief.

    • Ik ben zo benieuwd hoe de reactie is van de heer Brandjes als hij de zgn. “Ondermijningszaak” bij de rechtbank zou verliezen. En meneer Brandjes, Arie is niet Ard Zandbergen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in