Sassenheim – De jarenlange verbouwing van een pand aan de Merellaan 19 in Sassenheim is een omwonende een doorn in het oog. In een brief aan de gemeente Teylingen beklaagt de inwoner zich over deze “smet op de buurt”.

Volgens de briefschrijver is het pand al 12 jaar in toestand van verbouwing. Eerst stond jarenlang een afvalcontainer op straat voor het huis, nu, ook al weer sinds jaren, een zeecontainer aan het begin van de inrit. Dit terwijl er volgens de briefschrijver, die zelf om de hoek woont, niets gebeurt. De briefschrijver stelt dat jarenlange opslag van bouwmateriaal en het plaatsen van een zeecontainer niet is toegestaan. 

De klager vraagt de gemeente om hiertegen op te treden.

20 REACTIES

  1. Terecht dat de briefschrijver klaagt over de eeuwigdurende verbouwing van een wijkbewoner. Helaas voor hem of haar gaat de gemeente quasi verbaasd reageren, alsof men het voor het eerst hoort van deze “verbouwer.” De gemeente gaat vervolgens allerlei onnodige vragen, verzoeken en bewijzen aan de klager stellen. Vervolgens ben je weer een jaar verder. De rechtspraak gaat ten onder aan het bevoorrechten van de aangeklaagde.

  2. Mensen die hier geld voor hebben durft men niet aan te klagen ,alles draait hierom en dat verbaast niemand ,het wordt door ieder gepromoot, mensen die dit niet hebben worden hierdoor benadeelt ,vaak is dit geld niet rechtmatig verkregen en goed weg te stoppen in een verbouwing van een huis , wie met een redelijk salaris kan dit jaren volhouden ,

  3. Goed gesproken Andre D. Zo gaan woningbouw verenigingen met je om.als je buurmaan met dood en verderf dreigd en vervolgens opgepakt wordt dan zecht anthonius van padua ook ” we moeten wel eerst een dossier opbouwen”. Want mensen die klagen horen ze niet. Wel vooraanstaan met huurverhogingen en eisen waar iedereen zich aan moet houden als je een portiekdeur open laat staan.

    • Dat dossier opbouwen is nodig in het geval er een rechtzaak komt. En woningstichtingen kunnen niet zomaar de huur eindeloos verhogen. De hoogte wordt vastgesteld door de overheid.

  4. Iets klopt er niet. Dat lijkt mij voor een ieder wel duidelijk. Maar de reakties die geplaats zijn lopen over van aannames. Lijkt mij niet goed voor de juistheid van het verhaal, wel is duidelijk dat B&W hier op kort termijn naar moet kijken. De huidige situatie is zeer ongewenst.

  5. Een omwonende heeft de gemeente gevraagd op te treden. De gemeente gaat vast concluderen dat de omwonende geen belanghebbende in de zin van de Awb is en het handhavingsverzoek kennelijk niet-ontvankelijk of kennelijk ongegrond verklaren.

  6. Waar bemoeit die persoon zich mee. Als iedereen zich nou eens minder met een ander zou bemoeien zou de wereld een stuk gezelliger zijn. Wat de eigenaar van dit huis met zijn huis doet, is zijn probleem.

  7. Ik loop al jaren dagelijks met mijn hond langs dit huis, en ik heb daar werkelijk nog nóóit iets zien gebeuren of iemand zien klussen. Het lijkt als opslag te worden gebruikt, meer niet.
    Nu weer die enorme zeecontainer die daar maar staat te staan zonder duidelijk doel.
    Niet leuk voor het straatbeeld en begrijpelijk dat omwonenden het zat worden. Ik vrees echter dat de brief schrijfster niet sterk staat. Van het figuurlijke kastje naar de muur gestuurd gaat worden. Volgens mij is er ook niet iets als een wettelijke regel, hoe lang je mag verbouwen of een woning leeg mag laten staan?
    Hooguit kan de brief schrijfster overlast aantonen zoals van die zeecontainer. Dan heb je het wel gehad.

  8. Zo als ik het lees (12 jaar ‘verbouwing’) is dit inderdaad heel vervelend, voor hen die er naast of tegenover wonen, als het zo is dat je tegen die containers aan moet kijken. Vind dat de bewoner(s) dit ook zelf moet kunnen inzien, en uit fatsoen wat vlotter zou kunnen handelen om de bakken te laten verwijderen. Een mooi en verzorgd straatbeeld met bomen/struiken is veel aangenamer, en laten we proberen ergernissen in de buurt te voorkomen. Ik ruim ( als ik een hond zou hebben) toch ook de hondenpoep op ?!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in