archieffoto

Voorhout – Een aantal omwonenden van tennisbaan Voorhout–Oosthout aan de Fuchsiastraat maakt bij B&W bezwaar tegen de bestemmingsplanwijziging die woningbouw op het terrein mogelijk moet maken.  

De omwonenden hebben bedenkingen tegen de verkorte procedure die gevolgd wordt om het bestemmingsplan te veranderen. Ze vrezen dat nu geen of minder aandacht is voor onderzoek naar zaken als verkeersveiligheid, flora en fauna, milieueffecten en geluid. Daarnaast zijn ze van mening dat op het terrein teveel woningen zijn gepland.

Zij vragen zich af hoe de gemeente de verkeerstechnische- en parkeerproblemen gaat aanpakken. Die bestaan al langer en zullen met de nieuwbouw alleen maar toenemen, vrezen de briefschrijvers.  

1 REACTIE

  1. De buurt is aan het protesteren tegen het feit dat deze hele nieuwe wijk door de Fuchsiastraat moet gaan rijden.
    De bouw is inderdaad veel te veel, ook daar heeft iedereen een mening over. De bouwer heeft het zo bedacht dat ze zo min mogelijk parkeerplaatsen moeten aanleggen. Drie bouwlagen, seniorenwoning met daarbovenop een starterswoning 2 lagen. Het verschil is 70 of 120 parkeerplaatsen. De term starterswoning is dubieus, 4 ton en ze hebben 4 slaapkamers??? Wij noemen dat een gezinswoning. Tof om als bejaarde daar onder te moeten wonen….
    Hoe zit het verder met de leefbaarheid van ons dorp? De woningdichtheid in Oosthout is 30% hoger dan die in de nieuw gebouwde wijken achterin Voorhout. Daar is veel ruimte gecreëerd voor groen en hier halen we het weg? Hoe rijmt dit met elkaar? B&W heeft een prachtige term hiervoor ‘inbreien’. Dat geldt voor dit stukje wat nu recreatie is maar ook voor Langeveld, Sassenheim. Eerst leggen ze een wandelpad aan wat daar eindigt in een parkje en nu willen ze er gaan bouwen. Het wandelpad is inmiddels uitgesleten door alle mensen die hier lopen, 1 vd weinige stukjes waar het nog rustig is.
    De structuurvisie 2030 van B&W geeft aan groeien in Voorhout tot 18.000 inwoners tot 2030. We zitten al op 17090 en los van deze 2 projectjes moet nieuw Boekhorst (1300 woningen x 3 pers) ook nog gebouwd worden. Als de huizen er staan kunnen we het niet meer terug draaien!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in