Concept van het kunstwerk ‘Le Canard Fabuleux’ in park Molentocht

Voorhout – Omwonenden van het park Molentocht in Voorhout protesteren tegen de komst van een metershoog kunstwerk in de vorm van een eend. Een van de bewoners heeft een buurtonderzoek gehouden en een grote meerderheid is tegen de eend, van de 80 waren er 4 voorstander. De bewoner schrijft: ‘dat is een boodschap die de overheid niet zomaar kan en mag negeren’.  Gezien de weerstand meldt de bewoner dat er blijkbaar iets in het voortraject verkeerd is gegaan en dan is de vraag of het proces goed gevolgd is.

De briefschrijver, waarvan de naam niet door de gemeente bekend is gemaakt, meldt dat de plaatsing van een kunstwerk van dusdanige proporties en een dusdanig uitgesproken uitstraling, recht in het zicht van tientallen woningen, niet licht mag worden opgevat. Hij of zij stelt voor een kunstwerk te kiezen die door omwonenden wel wordt gesteund. De metershoge eend zou bij bewoners zorgen voor eenzaamheid, gevangenheid, depressie, verdriet en zelfs de dood.

De brief wordt besproken door de politiek tijdens een commissievergadering op 13 mei.

De gemeente Teylingen maakte de komst van de eend eind maart bekend. Een drie meter hoog kunstwerk, genaamd ‘Le Canard Fabuleux’, gemaakt door het kunstenaarsduo ‘Spacecowboys Dedden en Keizer’ uit Deventer zou in het najaar in het park moeten komen. Het is een bronzen loopeend die op een kussen van aluminium staat. Het kijkt uit over het park als een soort bewaker, aldus de gemeente.

14 REACTIES

  1. Helemaal eens, zet er gewoon een paar extra bomen bij, dat zou het park pas echt beter maken. Niemand zit op die eend te wachten behalve de Kunst Commissie van Teylingen en Wethouder Elsbeth Koek (PvdA). Niet doen, weggegooid geld!

  2. ” De metershoge eend zou bij de bewoners zorgen voor eenzaamheid, gevangenheid, depressie, verdriet en zelfs de dood.” Verzint de briefschrijver dit zelf of heeft hij voor veel geld een deskundige een rapportje laten schrijven?

  3. Geweldig,een mooie eend in m’n achtertuin,ze is ook lekker groot,over een paar jaar zijn de bomen ook 3 meter hoog.ik geniet nu al…..

  4. Kan iemand mij vertellen wat voor een prijskaartje die eend om zijn nek heeft hangen?
    En dan niet het bedrag dat gereserveerd is, maar dat van de offerte kunstenaars + kosten vervoer en plaatsing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in