Foto: Jelle Broekstra

Voorhout – De gemeenteraad heeft grote moeite met het omzetten van de bestemming van een bedrijfswoning naar burgerwoning aan de Loosterweg 16. Dat bleek dinsdag tijdens een commissievergadering. De bedrijfswoning is op dit moment in slechte staat en het college van B & W wil de bestemming wel veranderen. Uitgezonderd de VVD bleken alle partijen grote bezwaren te hebben tegen deze omzetting. Men is bang dat er na goedkeuring van de wijziging van het bestemmingsplan er nog vele andere bedrijfswoningen zullen volgen. Dat zou er voor kunnen zorgen dat jonge kwekers steeds moeilijker aan de bak komen en dat dit een negatieve invloed gaat krijgen voor de Bollenstreek.

Ook vond men dat er niet goed geluisterd is naar de inbreng van bewoners waaruit bleek dat een meerderheid van de omwonenden vindt dat wat hen betreft deze omzetting naar burgerwoning helemaal niet noodzakelijk is. Wethouder Volten kon vervolgens de meerderheid van de commissie ook niet overtuigen, waardoor het agendapunt op 1 juni als bespreekstuk in de gemeenteraadsvergadering verder behandeld gaat worden.

1 REACTIE

  1. Lijkt me geen enkel punt, het omzetten van bedrijfswoning naar burgerwoning. De jonge kwekers willen helemaal niet in de oudere bedrijfswoningen wonen en laten een nieuw huis bouwen. Gewoon, indien aan de orde, de oude bedrijfswoningen omzetten naar burgerwoningen. Van nieuwbouwwoningen van jonge kwekers zie je er zat in de streek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in