Vraagtekens bij Noordwijk-trainer Kees Zethof die zijn ploeg na rust niet herkend (Archieffoto Orange Pictures)

Noordwijk – Na de knappe 1-3 overwinning op AFC van elf dagen eerder, gevolgd door een vrij weekend, ontving vv Noordwijk aan de Duinwetering promovendus ACV. De nieuwkomer in de Betnation divisie presteert in haar eerste seizoen op dit niveau uitstekend met een keurige zesde plaats op de ranglijst. Daar waar Noordwijk voorafgaand aan dit duel vijf plekken lager terug te vinden was.

Van dat verschil op de ranglijst was in de openingsfase bar weinig te merken. Noordwijk kende een vliegende start door ACV in de openingsfase volledig te overrompelen. Binnen dertien minuten stond er al een comfortabele 2-0 voorsprong op het scorebord. Met die stand werd ook de rust bereikt, waarna de bezoekers in de tweede helft in een mum van tijd langszij wisten te komen. In een dramatisch verlopen tweede bedrijf kreeg de zwalkende thuisploeg kort voor tijd zelfs de deksel op haar neus toen de bezoekers de volle buit voor zich opeisten.

Binnen honderd tellen opende Emiel Wendt de score nadat ACV-goalie Ramon Nijland te slordig met een spelhervatting omging. Sem van Oosten pikte het leer dankbaar op waarna Emiel Wendt het cadeautje mocht uitpakken (1-0). Tien minuten later belandde een afgemeten voorzet van Lucas Coopmans op het hoofd van Toer Bouwman en dat betekende een verdubbeling van de rood-witte voorsprong.

Noordwijk behield hiena het initiatief, hoewel het even alle hens aan dek was aan de overzijde toen Giovanni Zwikstra volgelvrij richting Lars Jansen mocht oprukken. In twee instanties hield de goalie zijn ploeg knap op de been. Richting de thee nam de thuisploeg wat gas terug. ACV kwam enkel malen dreigend door, maar wist dat niet in een treffer te vertalen. De beste mogelijkheid was echter voor Noordwijk. Goalie Zwikstra zag een inzet van de op hem afstormende Sem van Oosten echter net over de goal verdwijnen, zodat ACV na de thee nog mocht blijven hopen op een resultaat.

De wens daarop kreeg vijf minuten na de doelwisseling gestalte toen een handsbal van Kick Groot ACV een strafschop opleverde die door Freddy Quispel koelbloedig in de 2-1 werd omgezet. Nog geen twee minuten later stond ook de gelijkmaker in de boeken toen Teun Zethof in de fout ging en dat bood Arnaud Bentum de gelegenheid om de 2-2 binnen te werken.

Een, in vergelijkig met de eerste helft onherkenbaar Noordwijk, had lang nodig om zich van de twee tegentreffers te herstellen. Nadat Lars Jansen met de vingertoppen voor redding had gezorgd, was het bijna raak voor Noordwijk. Uit een hoekschop kon de Asser defensie op de doellijn voorkomen dat de 3-2 op het scorebord verscheen. Het drama was echter compleet voor Noordwijk toen Arnaud Bentum met zijn tweede van de middag de 2-3 binnenwerkte. Het slotoffensief dat hierna volgde baatte Noordwijk niet meer. Er zat voor de thuisploeg na het laatste fluitsignaal niets anders op dan met een ‘eigen-schuld-dikke-bult gevoel’ in de kleedkamer terug te keren.

Door deze teleurstellende nederlaag blijft de teller dit seizoen voor Noordwijk staan op een enkele overwinning in een thuiswedstrijd. Die winstpartij werd behaald tegen HHC Hardenberg en dat is a.s. zaterdag uitgerekend de volgende tegenstander. Aftrap op sportpark De Boshoek om 14.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in