(archieffoto)

Noordwijk – Het woningbouwproject op de locatie van het Zilveren Kruis gebouw werd slechts kort besproken in de lange gemeenteraadsvergadering afgelopen donderdag. Na veel lange discussies in eerdere vergaderingen, ging de raad eindelijk akkoord met de 166 nieuwe appartementen in Noordwijk. Toch blijft de parkeerdruk een punt van kritiek. De partijen dienden nog meerdere moties in om dit aan de kaak te stellen bij het college.

In maart kon de stemming niet doorgaan in de gemeenteraad. Een meerderheid van de partijen wilde eerst echt zeker weten, dat de problemen rondom parkeren en oversteken opgelost zouden kunnen worden. Het college heeft daarom extra onderzoeken uit laten voeren, waardoor de raad geen belemmeringen meer zag en unaniem akkoord ging met het plan.

De PvdA-fractie en de fracties van PUUR, D66 en de PvdI hebben nog kort even de parkeerdruk ter sprake gebracht. Raadslid Rommie van Dokkum wil de deelauto’s introduceren in het kader van duurzaamheid en als oplossing van de parkeerproblemen. Volgens wethouder Kortleven is het niet meer mogelijk om dit te eisen van Achmea, maar hij wil wel in gesprek gaan om dit plan te overleggen. De andere partijen zouden graag zien, dat de parkeerdruk streng in de gate wordt gehouden, zodra de eerste bewoners zich vestigen. Hoewel dit waarschijnlijk na de volgende verkiezingen is, zal deze opdracht worden meegenomen door het college; de raad ging immers unaniem akkoord.

Het toewijzingsbeleid was ook nog punt van discussie. Daarom vragen de PvdI en NZ-lokaal het college om sleutelberoepen geen voorrang meer te verlenen bij de toewijzing van een woning: ‘Dit is heel nobel geweest van Achmea, maar we zien toch dat we in de landelijke omgeving andere sleutelberoepen hebben dan in het stedelijk gebied.’ Er is een behoefte om andere beroepen hier te huisvesten, denk bijvoorbeeld aan horecapersoneel. Wethouder Kortleven kon alvast mededelen dat hij contact had gehad met Achmea en zij dit willen schrappen: ‘Daarmee kunnen we nu al zeggen dat de motie is opgelost.’ De raad kon zich hier in vinden en steunde dit voorstel.

6 REACTIES

  1. Keurig, werd tijd! IVoor een dorp onder de rook van Leiden en Haarlem zou ik trouwens niet zeggen dat Noordwijk heel landelijk is, maar goed

  2. Horeca personeel wat zou je denken van alle hard werkende Noordwijkse jongeren die al jaren zitten tewachten . Op een betaal baar huis .

  3. Wat een positieve dag vandaag voor Noordwijk,De hotels van Oranje,het eerbetoon van de KNRM en nu ook de bouw van de flats bij het Zilveren kruis,het gaat misschien toch nog goed komen met ons dorp.

  4. Moeten wij nu gaan juichen omdat er eindelijk misschien wat goeds uit komt daar worden ze toch voor betaald dat zooitje charletans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in