Noordwijk – BBB-voorvrouw Caroline van der Plas heeft maandagavond Noordwijk bezocht. Op uitnodiging van de Noordwijkse en Katwijkse Ondernemersverenigingen NOV en KOV kwam zij in Grand Hotel Huis ter Duin praten over haar belevenissen in het Haagse.

Op bevlogen manier vertelde ze hoe ze het tot volksvertegenwoordiger heeft geschopt en hoe haar dagen eruit zien. Kritische vragen kwamen van de ondernemers, onder meer over het niet laten doorrekenen van het BBB-verkiezingsprogramma. Volgens Van der Plas is dat een bewuste keuze: het is belangrijker te kijken naar wat een maatregel opbrengt dan naar wat het kost.

Ze pleit voor minder regelgeving: “Geef de regie meer aan burgers en ondernemers en laat deze mensen helpen bij het invullen van het regeerakkoord.  

Hieronder de radioreportage van Wilma Gudmundsson

 

 

8 REACTIES

 1. Vrees het ergste met BBB,gewoon big Agro… de biodiversiteit is echt dramatisch maar mw v d Plas wuift dat weg. Aan de ondernemer overlaten? Echt niet aub.

 2. Caroline van de plas heeft in alles gelijk. Een vrouw met visie en nuchter verstand. Als de wetenschap ende politici naar haar luisteren komt hetweer goed met ons mooie land.Voorbeelb: 15000 Azielzoekers en de landbouw in tact houden. Volg haar programma.

  • Helemaal gelijk G Steunenberg,zoals mevrouw Van Der Plas ook zegt boeren kunnen niet zonder spuiten hun gewassen mogen niet ziek worden en dan heb je geen opbrengst dus geen winst dekosten die daar meegemoeid zijn is enorm van zaaien, onderhoud ,afwachten wat het weer gaat doen, want de winkel van de boer staat buiten hé en dan de loonwerker,zoals Van Der Plas ook zei ,en dat is de waarheid, boeren weten heel goed wat ze moeten doen met hun grond, deze hebben ze jaar na jaar nodig voor hunzelf maar zeker ook voor de bevolking, of weten sommige burgers nu nog niet en nu alles zo duurder word waar het vandaan komt,als men zo met de boeren blijft omgaan is er straks eten tekort, en dan word het nog duurder en gaan ze naar het buitenland……..en daar zijn de wetten anders men mag daar meer spuiten veel meer transport, dat heel slecht is voor milieu….het is onbegrijpelijk hoe men zo op de boeren zit die mensen willen wel veranderen maar moet meer duidelijkheid en heel zeker van hun zaak zijn en haalbaar, dit kan toch niet als je elke dag onzeker werkt financiël ook,een bedrijf moet van vader op zoon kunnen, maar wat ze nu doen is er ver over dus beste mensen, heb A.UB respect voor de boeren ( zonder boeren geen eten), en zeker ook voor Mevrouw Van Der Plas.
   En beste meneer Dik denk eens even na voor je wat schrijft het ligt zeker niet al aan de boeren er is meer aan de hand,de boeren moeten vooruit kunnen, je hebt het waarschijnlijk zo niet bedoeld maar misschien kun je hier en daar eens luisteren hoe het werkelijk zit voor de boeren, hoe ze er voor staan deze mensen hebben het nu niet makkelijk terwijl het anders kan, U gaat er dan vast een andere kijk op hebben, het is kort samengevat, als U er te weinig kennis van hebt,praat niet over de boeren maar met de boeren

   • Helemaal gelijk Willem, maar er is maar 1 schuldige en dat is volgens een grote minderheid in Nederland de boer, helaas is het “hot” om zonder kennis van zaken te gaan roeptoeteren, want dit krijgt aandacht in de diverse media, bij een demonstratie staan er net zoveel mensen van de pers als demonstranten, de laatste hebben perfecte lijntjes liggen en weten zo de nodige aandacht te krijgen en HUN gekleurde verhaal te vertellen

 3. In Canada lachen ze zich rot de vries schepen met geslacht vee komt er aan . En dan de Engelsen die lachen nog harder hier geen vissers meer daar steeds meer wn ze verkopen hun kabeljauw voor ee gouden prijs . En dan maar klagen dat alles zo duur is we helpen zelf alls naar de filistijnen We worden straks helemaal afhankelijk van andere landen . Ga zo door dan kunnen de gewone mensen met een inkomen alle maal naar de voeselbank .

 4. Inderdaad, Andere Jan en Piet,ik ben het zeker met jullie eens,de gewone burger kan en wil het soms niet begrijpen, zoals dit jaar is er en zal er bijna overal minder oogst,bijna overal te droog te nat overstromingen,of brand,en dan nog die oorlog, het is allemaal heel heel erg wat er nu gebeurd,en dan nog hebben sommige mensen niet door dat er daardoor voedsel kan tekort komen,je kan het dan ook niet uit het buitenland halen zoals sommigen het zo mooi voorstellen dan ga je misschien wel eens denken de boeren in het dorp of omgeving die er toen was maar weg moest,en deze komen niet meer terug, met als gevolg stikstof gehaltes co2 even hoog en ofzo nog hoger want het bijna al van de boeren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in