Noordwijkerhout – Pieter van der Geest, voorzitter van ondernemersvereniging NOV, is witheet. De gemeente heeft volgens hem beloofd het centrum van Noordwijkerhout voor het begin van dit zomerseizoen overdag autoloos te maken.

Op 13 april ontving de Ondernemersvereniging echter een brief waarin het autoloze centrumplan zonder onderbouwing werd afgeblazen. “Het werd oorverdovend stil”, zegt de woedende voorzitter in een commissievergadering dinsdagavond. De raadsleden waren ook verbaasd en ontstemd en raadden hem aan de verantwoordelijke wethouder te benaderen.

4 REACTIES

  1. Het is terecht dat de ondernemers boos zijn over het afblazen van het autoluwe centrum in Noordwijkerhout. De conclusies in het onderzoek van 2022 waren toch duidelijk. B&W waren in hun brief naar de gemeenteraad positief over een autoluw centrum. Zou Noordwijk echter weer een ” deskundige” van buitenaf ingehuurd hebben, zoals zo vaak, die in zijn ” wijsheid” de wethouder anders adviseerde? Het zou mij niet verbazen.

  2. Zonder te onderbouwen wekt ook geen vertrouwen.
    Jammer hoor, dat een goed en begrijpbaar argument ontbreekt.

  3. Belachelijk!
    “Noordwijk” het geweldige kuuroord, is bang, dat het gezelligste centrum van de Bollenstreek, te veel toeristen trekt! Dit gaat natuurlijk ten koste van alle gezellige terrassen in Noordwijk.

  4. Ja, beste mensen, het is opmerkelijk en lijkt tegenstrijdig. Zelf vraag ik me af, of het juist zou zijn om het centrum autoluw te maken, maar dat even terzijde. Als ik het bericht van Pieter lees, dan mag ik aannemen dat de middenstand dit wil. Gemeenteraad Noordwijk, doe jullie best om het centrum aantrekkelijk en ( meer) krachtig te maken, zodat Noordwijkerhout zal bloeien, meer en meer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in