Bron: Onderwijs & Arbeidsmarkt Duin- en Bollenstreek

Hillegom – Onderwijs & Arbeidsmarkt Duin- en Bollenstreek (OADB) organiseerde vorige week het evenement ‘Brede welvaart maak je samen’. Het evenement vond plaats in de Watertoren Bollenstreek in Hillegom en bracht ondernemers, overheid en onderwijs samen met als doel het verbinden van onderwijs en arbeidsmarkt.

Hoogleraar Kees Klomp van de Hogeschool van Rotterdam nam de aanwezigen mee in een College Tour, waarin hij deelnemers motiveerde om zich in te zetten voor bredere welvaart. Naast de College Tour waren er activiteiten waarbij onderwijs, ondernemers en overheid gezamenlijk werkten aan de praktische vertaling van brede welvaart. Deze activiteiten stimuleerden waardevolle gesprekken en verbindingen.

OADB, een samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en overheid, streeft ernaar jongeren te inspireren en te motiveren voor leren en werken in de Duin- en Bollenstreek. De veranderende samenleving en technologische ontwikkelingen vragen om nieuwe vormen van onderwijs en ondernemen, evenals het overbruggen van culturele verschillen tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

1 REACTIE

  1. @Klaas Klomp en OADB. Misschien een idee om juist de jongeren bij zo een volgende college tour specifiek uit te nodigen. Een Brede Welvaart maak je samen. Juist de doelgroep waarom het draait is niet aanwezig. Zij blijven onwetend van de veranderingen in de samenleving!!
    Ja, inderdaad Overheid, Ondernemers en Docenten kunnen zeker wat verbindende bijscholing/colleges gebruiken, Nu nog de juiste toon vinden jegens deze “doelgroep(en)”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in