Lisse – Nieuw Lisse, D66 en PvdA/GroenLinks willen een onderzoek naar betaald parkeren op het parkeerterrein van sportcomplex Ter Specke. Zij dienden hiervoor donderdag een voorstel in tijdens de begrotingsvergadering. Sporters uit Lisse kunnen op de fiets of lopend komen. Inwoners uit omliggende gemeenten kunnen op deze manier meebetalen aan de sportfaciliteiten. Het is ook een alternatieve inkomstenbron voor geplande investeringen, waar Lisse zo broodnodig naar op zoek is. B & W moeten nu in gesprek met de verenigingen en andere gebruikers en voor 1 juni moet er een voorstel zijn. CDA was tegen omdat ze vrezen dat straks ook betaald parkeren in het dorpshart de volgende stap is. De VVD vindt dat de automobilist al veel wordt belast en dat je hiermee sporters en vrijwilligers raakt. Ook denken ze dat het weinig euro’s oplevert. Het voorstel werd in meerderheid aangenomen, VVD, CDA en SGP/CU stemden tegen.

8 REACTIES

  1. Maak er een camperplaatsen bij, in het buitenland is dit bijna overal mogelijk om bij sportverenigingen met campers te overnachten en ook is dit heel vaak gratis, maar ook betaald parkeren 🅿️ komen wij ook tegen! ( vaak zijn er 10 camperplaatsen bij en bij een grote sport verenigingen is dan meer camper’s ook geen probleem !

  2. Dit maakt het stemmen (of niet stemmen) wel weer een stuk duidelijker. Bij geen enkele voetbalclub in de omgeving of daarbuiten hoef je te betalen om te parkeren. En parkeren in de wijken eromheen en lopen naar de club ook niet echt een optie…. slecht plan.

  3. Echt ongelooflijk dom plan. Ik ga er vanuit dat men in de politiek stapt met enige realiteitszin. Dit is een plan waar hoogstwaarschijnlijk niet sporters achter zitten. Een plan dat Lisse uniek maakt in negatieve zin. Denk niet dat er andere plaatsen in Nederland die zo een plan bedenken. Ik help graag om mee te denken om op een slimmere manier geld te verdienen voor de gemeente Lisse. Klinkt wellicht niet heel vreemd als ik met een wereldberoemd park in Lisse begin…

  4. Nee toch zeg, wat een zottigheid. Bezoekers die gaan meebetalen aan de sportfaciliteiten…??? Lekker gastvrij. Ga je vast mee scooren.

  5. Hoe bedenk je het om voor zoiets Keukenhof te opperen …. Écht van den zotte!!!

    Leer die verenigingen eens zichzelf te bedruipen ipv om de haverklap de gang naar de gemeente te maken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in