Foto PB.

Noordwijk – De gemeenteraad is dinsdag akkoord gegaan met een onderzoek naar een gratis lidmaatschap voor de bibliotheek voor inwoners tot en met 27 jaar. Het CDA had er een motie over ingediend gesteund door de VVD, D66 en MetLef. Alle partijen in de raad gingen er uiteindelijk mee akkoord.

Niet alleen het oprekken van de leeftijd voor een gratis lidmaatschap wordt bekeken, maar ook het gratis maken van het lidmaatschap van de bibliotheek voor minima.

Uit cijfers blijkt volgens het CDA dat de cijfers van lidmaatschappen bij de Openbare Bibliotheken drastisch zakken bij het bereiken van de 18-jarige leeftijd. Door het oprekken van de leeftijdsgrens voor een gratis lidmaatschap tot 27 jaar in andere gemeenten, is gebleken dat het ledenbestand fors groeit, meer mensen blijven lid na hun 27e.

Voor het zomerreces gaat het college van B & W de maatschappelijke en financiële uitkomsten van het onderzoek delen met de gemeenteraad.

3 REACTIES

  1. Raar ,terugloop van leden is volgens onderzoek gerelateerd aan leeftijd en mede een discriminerende uiting van de onderzoekers.Maak het lidmaatschap Vrij voor iedereen,dan ben je een Held in deze gemeente. Anders ga je weer wroeten in dossiers van mensen die bekend zijn in de gemeente,die dit zeker niet kunnen betalen.

    • U heeft een vreemde kijk op het begrip discriminatie, Janus. Iedereen die het kan betalen moet m.i. gewoon een lidmaatschap betalen. Die betaalde lidmaatschappen dekken de bibliotheekkosten niet. Daar gaat ook genoeg belastinggeld naar toe. “Wroeten in dossiers van mensen” ???? De Belastingdienst registreert ieders inkomen. Eén druk op de knop en je inkomen komt tevoorschijn. Daar komt geen gewroet aan te pas.

  2. Ja ga die jongeren nog meer in de strot kijken want die hebben het zo slecht . Nou er zijn meerdere huishoudens die het echt niet kunnen missen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in