De Zilk – De gemeente Noordwijk heeft eind vorig jaar een vragenlijst uitgestuurd naar alle inwoners boven de 65 jaar. De vragen gingen over de leef- en woonbehoeften van senioren voor nu, maar ook voor over tien jaar. Van de 542 vragenlijsten die werden verstuurd, waren er 318 ingevuld teruggestuurd.

Uit de vragenlijst kwam dat 60% van de senioren in De Zilk willen blijven wonen. Zo’n 26% van de deelnemers die aangaven te willen verhuizen, benoemde een woning zonder trappen als belangrijkste reden. Terwijl 64% van de ouderen zichzelf als zelfredzaam identificeren, waren er toch een aantal die hulp vroegen bij het schoonmaken van de woning (22%) en het verzorgen van de tuin (14%).

In de vragenlijst werd gevraagd naar verschillende thema’s binnen De Zilk, zoals woonomstandigheden, vervoer, activiteitenaanbod en De Duinpan. Deze thema’s en de resultaten van het onderzoek worden uitgebreid besproken met geïnteresseerden en betrokkenen tijdens een open bijeenkomst in De Duinpan op 14 februari tussen 15:00 en 17:00.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in