Feest voor SJC-zaterdag na binnenhalen van het kampioenschap (foto Johanna Oskam)

Noordwijk – Het zaterdagteam van SJC kon zaterdagmiddag de kroon op het werk zetten. Bij winst op Football Factory zou de titel in 5A ongeslagen in de wacht worden gesleept. Bij dit kampioenschap speelt wel een opmerkelijke feit. Enkele weken geleden maakte de SJC-zaterdagselectie bekend om volgend seizoen vrijwillig een stapje terug te willen doen. Het afscheid van het voetballen in de standaardklasse wilde de zwart-witte selectie echter toch graag afsluiten met een titel. Aan de Lageweg was zaterdagmiddag dan ook alles in gereedheid gebracht om er tijdens en na afloop van dit duel een groots (muzikaal) feest van te maken.

Met ruim 200 toeschouwers op de tribune was zwart-wit er om half drie dan ook helemaal klaar voor. De praktijk was daarbij in eerste instantie weerbarstiger. Opboksend tegen een felle tegenwind sloeg SJC in het eerste bedrijf de toon tegen middenmoter Football Factory. Dat leverde een aantal uitstekende mogelijkheden op. Aan doelpunten ontbrak het echter, zodat de spanning boven de Lageweg bleef hangen. Op slag van rust bleek ook nu een aloude voetbalwet van toepassing. Als jezelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. Bij de eerste en enige, vloeiende, Leidse aanval in het eerste bedrijf was het raak, waardoor  SJC met een 0-1 achterstand de kleedkamer opzocht.

Van paniek was overigens geen sprake bij de thuisploeg. Na de doelwisseling bleef SJC jagen op een doelpunt. Uiteindelijk was het na ruim een uur spelen wel raak. Met de gelijkmaker van Jeffrey den Elzen was de ban gebroken. Zes minuten na de 1-1 ontplofte ‘Stadion Lageweg’ voor de tweede keer toen Jan Altena voor de 2-1 tekende. Uitgerekend de speler die de al snel geblesseerd geraakte goaltjesdief Stijn Dahler noodgedwongen had moeten vervangen.

Die voorsprong bouwde de ploeg van captain Joeri Brinkman in de resterende tijd via goals van Jurriaan van Duin en Stef van der Zalm uit naar een veilige 4-1 voorsprong. Hierna kon er rond het veld alvast een voorschotje genomen worden op de titel. Die was na negentig minuten definitief een feit, waarna de mannen van trainer Danny Haasnoot  de champagne na het laatste fluitsignaal mochten ontkurken. Daarnaast ging ook de kampioensschaal, die voor deze gelegenheid door Theo ‘de Meeuw’ Meeuwenoord  werd overhandigd, rond in de spelersgroep.

Met 53 punten uit negentien wedstrijden, waarvan er zeventien werden gewonnen en slechts twee werden gelijkgespeeld, had SJC het als tweede geklasseerde LSVV’70, dat nog twee duels voor de boeg heeft, op een achterstand van zeven punten gehouden. Hierdoor is de Jeroensclub onbereikbaar geworden voor haar naaste belager.

Over drie weken speelt SJC haar laatste competitiewedstrijd in de standaardklasse. Dan komt Kickers ’69 in Noordwijk op bezoek. Met de wens om met een ongeslagen status het seizoen af te sluiten zal de kampioensploeg op 18 mei a.s. het veld betreden. Er is in dit geval tijd voldoende om bij te komen van de kampioensfeestelijkheden om dat ook daadwerkelijk te realiseren.

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in