Voorhout – Foreholte deed een week geleden goede zaken op de ranglijst door de volle winst te pakken tegen laagvlieger FC Oudewater. Met de ontmoeting bij Alphia op het programma zou er bij winst verder omhoog gekeken kunnen worden. Voorafgaand aan dit duel ontliepen beide teams elkaar nauwelijks. De 1-1 in de heenwedstrijd was daarvan al een bewijs.

Met een gedeelde vijfde plaats op de ranglijst was de winnaar van dit duel er vooraf zeker van goede zaken te doen in de subtop van 2C. Uiteindelijk maakte de enige treffer van deze middag het verschil. De 1-0 na een uur spelen bleek voor Alphia voldoende voor drie kostbare punten.

Bij Foreholte haakte Ties Veenhof in de warming-up af, waardoor de jeugdige Quinten Wanna zijn debuut bij Foreholte maakte. Met deze speler is meteen de man genoemd die in een, van beide zijden ovewrigens, bijzonder matige eerste helft van zich deed spreken. Na precies een half uur frommelde de debutant de gedachte 0-1 binnen. Door die treffer ging echter een streep omdat er buitenspel was geconstateerd. Daar bleef het bij in een eerste helft waarin de thuisploeg Foreholte de bal gunde. Dat leverde overigens nauwelijks gevaar op en omdat ook Alphia daar niet voor kon zorgen, stond de brilstand na 45 minuten weinig spectaculair voetbal nog altijd op het scorebord.

Na de doelwisseling klopte Alphia tweemaal aan de deur bij Foreholte-goalie Piet Meeuwissen. Een treffer bleef ook nu uit. Nadat Quinten Wanna en vervolgens Gregor Zwalewski hierna namens Foreholte de mogelijkheid op de openingstreffer aan zich voorbij hadden laten gaan, was het na een uur spelen aan de overzijde wel raak. Nadat een Alphense inzet maar net over de Foreholte-goal was verdwenen stond de 1-0 in de 63e minuut alsnog op het scorebord toen een diagonale inzet te machtig bleek voor goalie Meeuwissen (1-0).

Die achterstand dwong Foreholte om in de achtervolging te gaan, maar aanvallend gezien ontbrak het bij de ploeg van Mo Bougrine aan de broodnodige stootkracht om langszij te komen. De betere mogelijkheden waren in het restant van deze wedstrijd voor de thuisploeg. Gescoord werd er echter niet meer zodat het deze middag bij die ene treffer bleef.

Het dit seizoen wisselvallig opererende Foreholte krijgt a.s. zaterdag bezoek van UVS. De Leidse formatie, draait na de degradatie van vorig jaar in de middenmoot mee. Dat beide teams elkaar niet veel ontlopen bewees het heenduel op 28 oktober j.l. In de Kikkerpolder werden de punten destijds broederlijk gedeeld (2-2). Benieuwd of er dit keer op De Elsgeest wel een winnaar uit de bus rolt. Aanvang 15.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in