SJC-trainer Marcel IJzendoorn zag zijn ploeg bij DHSC in de beginfasefinaal door het ijs zakken (foto: Johanna Oskam).

Noordwijk – Voor SJC stond zaterdagmiddag het uitduel bij DHSC op het programma. De Utrechtse-formatie kreeg een week geleden in eigen huis een enorm pak slaag van Ter Leede dat met een 12-2(!) overwinning op zak naar De Roodemolen terugkeerde. Dat de thuisploeg die oorwassing graag recht wilde zetten was van meet af aan duidelijk. Binnen 22 minuten keek een verbouwereerd SJC tegen een 4-0(!) achterstand aan. De 4-1 halverwege bood nog enig perspectief voor de bezoekers die er na de thee in slaagde om bij het ingaan van de slotfase nog tot 5-3 terug te komen. Het kwaad was echter al geschied om alsnog met een puntje huiswaarts te keren.

Op het Wesley Sneijder Sportpark blies direct vanaf de aftrap een heel andere wind dan zeven dagen eerder. Al na zes minuten lag de 1-0 achter SJC-goalie Lex Hoogervorst na een terecht toegekende strafschop. Dat DHSC vol revanchegevoelens aan de ontmoeting begon, maakte de thuisploeg niet veel later nog duidelijker toen de tweede treffer van Utrechtse makelij op het scorebord verscheen. Toen DHSC er na iets meer dan een kwartier spelen ook nog een derde treffer aan toevoegde, begon de opdracht voor SJC schier hopeloos te worden.

Dat werd het na 22 minuten spelen zo goed als zeker toen DHSC het kwartet volmaakte. De 4-0 achterstand bracht SJC nog altijd niet aan het voetballen. Nadat Lex Hoogervorst een vijfde treffer had weten te voorkomen, beet SJC na een half uur spelen, zonder succes overigens, via Tom Duindam voor het eerst van zich af. Nadat Ralph van Oosten zijn inzet via de onderkant van de lat in het veld terug zag komen, betekende de 1-4, die op slag van rust viel na een eigen goal van de thuisploeg, dat SJC na de doelwisseling met iets meer kans de jacht op een resultaat toch kon gaan inzetten.

Daar kwam echter weinig van terecht omdat de gastheren binnen het uur dankbaar profiteerden van een te korte terugspeelbal in de SJC-defensie zodat de marge weer werd opgevoerd naar vier treffers. Met de 5-1 tussenstand wenste SJC echter geen genoegen te nemen. Eerst verkleinde Martijn van Trigt halverwege het tweede bedrijf met het hoofd, de achterstand, waarna Chris Hoogervorst met nog tien minuten te gaan de 5-3 binnen werkte. Hoewel SJC hierna nog wel aandrong bleef het hierbij en mocht de IJzendoorn-brigade het zichzelf aanrekenen dat het de punten na een desastreuze openingsfase deze middag onnodig weggaf.

SJC krijgt na een weekje rust in verband met Koningsdag op zaterdag 4 mei bezoek van buurman Ter Leede. SJC heeft nog een rekening te vereffenen met rood-geel dat zich op De Roodemolen met 4-1 te sterk toonde voor de ploeg van Marcel IJzendoorn. Aftrap aan de Lageweg om 14.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in