Herenstraat in Voorhout

Voorhout – Er is een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van 16 woningen en 26 parkeerplaatsen aan de Herenstraat 66-68 in Voorhout. Ook de gemeenteraad stemde donderdag in met een ontwerp verklaring van geen bedenkingen. Progressief Teylingen stemde als enige tegen het plan. De komende zes weken kunnen er zienswijzen worden ingeleverd over deze ontwerp verklaring.

De raad stemt in met het ontwikkelingsplan, maar verschillende partijen vinden het geen goed idee dat de acht sociale huurwoningen na verloop van tijd, ten minste 20 jaar, de commerciële huurmarkt opgaan. Dit heeft volgens het college te maken met het huidige woonprogramma van de gemeente. Die loopt eind dit jaar af: “Dat is dan het moment om hier aanpassingen in te maken.” Het college verwacht verder dat het mee zal vallen met de parkeerdruk en zegt dat zowel de omgevingsdienst als de welstandscommissie het plan positief hebben beoordeeld: “Het plan betekent ten opzichte van de oude situatie een kwaliteitsimpuls voor het gebied.”

Een inspreker tijdens de gemeenteraad maakt zich zorgen over de komst van deze woningen. Onder andere over toenemende parkeerdruk en een inbreuk op de privacy. Het gehele plan past volgens de inspreker niet in het bestemmingsplan. De nieuwe woningen, waarvan acht sociale huurwoningen, zouden namelijk te dicht gebouwd worden op de Margrietstraat en daardoor te veel zicht hebben op de huizen daar. De inspreker is bang dat de woningwaarde zal dalen: “Het is een mooi plan, maar de locatie is te krap. Naar mijn idee is er geen rekening gehouden met ruimte, uitzicht en lichtinval.”

1 REACTIE

  1. Los van t feit dat dit gewoon n prima plan lijkt en een grote verbetering van de huidige vervallen rotzooi, moet je als GR wél stilstaan bij de extra verkeersdrukte op de Herenstraat en nou écht ns tempo maken met n verkeersluwe Herenstraat! Het is nu al n ramp voor fietsers en regelmatige frustratie voor bestuurders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in