Het voormalige gemeentehuis aan de Wilhelminalaan 1-3

Sassenheim – De verhuizing van Oekraïense vluchtelingen van de Parklaan naar de Wilhelminalaan in Sassenheim levert de gemeente Teylingen onverwacht financiële risico’s op. 

De Wilhelminalaan moet worden verbouwd voor de opvang. Het Rijk bekostigt dit, maar stelt sinds kort wel een aanvullende voorwaarde. Als de Oekraïners vóór 4 maart 2027 de opvang kunnen verlaten, moet de locatie beschikbaar worden gesteld aan asielzoekers. Als dat niet lukt, moeten de verbouwingskosten door Teylingen naar rato worden terugbetaald aan het Rijk. In een brief meldt burgemeester Carla Breuer aan de gemeenteraadsleden dat de gemeente Teylingen niet heeft toegezegd dat er asielzoekers opgevangen zullen worden tot de datum in 2027 die wordt gesteld. Eventuele terugbetaling kan volgens Breuer uit reeds gereserveerde gelden voor de vluchtelingenopvang in 2022 en 2023 worden gedaan. 

De Oekraïners die momenteel worden opgevangen aan de Parklaan gaan verhuizen naar Wilhelminalaan 1-3 in Sassenheim. Met omwonenden van de Parklaan is afgesproken dat die noodopvanglocatie aan de Parklaan stopt op 15 juni. 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in