In 2022 won Theater Teylingen de eerste prijs.

Teylingen – Eenmaal per jaar zet de gemeente Teylingen activiteiten en projecten van en door vrijwilligers in het zonnetje. Dat gebeurt in de vorm van de Teylinger vrijwilligersprijzen: een trofee en een geldbedrag als eerste prijs, geldbedragen voor de 2e en de 3e prijs.  

Voor de Teylinger vrijwilligersprijzen 2023 zijn veertien projecten genomineerd. De uitreiking zal plaatsvinden op 8 december. Maar eerst mag het publiek een winnaar kiezen via een internetpoll. Deze is geopend van 18 tot en met 26 november.  

In de weken voorafgaand aan de Publiekspoll zal van elke genomineerde een vlog verschijnen op de socials. Afgelopen week kwamen de vlogs van Kindervakantieweken Warmond en de vrijwilligers van Langeveldshof Sassenheim online. Nu stellen de volgende twee genomineerden zich voor:  

Buurtkast Voorhout 

De Buurtkast Voorhout is bedoeld voor mensen die het financieel lastig hebben. Uit deze kast kunnen mensen gratis eten/drinken pakken als ze dat niet zelf kunnen betalen. De buurtkast is neergezet en voor de eerste keer gevuld door een betrokken inwoner; inmiddels zetten steeds meer mensen uit de buurt etenswaren (houdbaar of vers) in de kast, en ook andere artikelen, zoals handdoeken en speelgoed. Ook de lokale basisschool is betrokken geweest bij de aandacht voor armoede en het verzamelen van producten voor de buurtkast. De buurtkast is ontstaan vanuit de eigen betrokkenheid. “Ik vind dat je een ander moet helpen”. 

EHBO Sassenheim 

De vrijwilligers van EHBO Sassenheim zorgen voor de veiligheid tijdens evenementen. Zonder EHBO-ers geen evenementen, want de gemeente vereist bij de vergunningverlening paraatheid voor eerste hulp. Behalve deze inzet verzorgt de EHBO Sassenheim ook steeds vaker workshops voor scholen en ook voor organisaties met vrijwilligers. Zo delen zij hun kennis en kunnen ze ook nieuwe vrijwilligers werven. De EHBO heeft ca. 50 vrijwilligers, allen lid van de vereniging en getraind door de vereniging. 

Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCXy-Ud19vj-JgSw63oMEKKA 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in