Goal van Jaap Zwetsloot helpt FC Lisse niet verder op de ranglijst tegen koploper Spakenburg (Archieffoto by Pieter van der Woude)

Lisse – Na de bijzonder matige competitiestart stond FC Lisse op Ter Specke voor de loodzware opgave om koploper Spakenburg een of meer punten afhandig te maken. De thuisploeg slaagde lang in die opzet, maar moest zich uiteindelijk met 1-3 gewonnen geven tegen een sterker Spakenburg.

Vanaf de aftrap dicteerden de bezoekers het duel. Dat leverde al na negen minuten de 0-1 op van Wimilio Vink, waardoor FC Lisse al vroeg achter de feiten aanliep. De thuisploeg die deze week van de KNVB te horen kreeg dat het uitduel bij Jong Almere City FC overgespeeld dient te worden wegens een ongerechtigde speler aan Almeerse zijde in het duel van eind september (1-1), zag daarmee bovendien een van de twee behaalde punten (voorlopig?) verdwijnen. Dat levert nog wel een inhaalduel op, maar toch….

Met dat gegeven in combinatie met een opnieuw snel opgelopen achterstand werd de opgave er tegen Spakenburg al vroeg niet gemakkelijker op omdat Wimilio Vink al na negen minuten de 0-1 achter goalie De Groot werkte. FC Lisse wilde wel, maar slaagde er in eerste instantie slechts zelden in om zich voetballend op de vijandelijke helft te melden. Pas na 24 minuten zorgde Remi van Ekeris uit een vrije trap voor het eerste doelgevaar. Dat bleek uiteindelijk de aanzet voor meer aan FC Lisse zijde. De beloning hiervoor incasseerde de thuisploeg na een klein halfuur toen Jaap Zwetsloot uit een hoekschop de gelijkmaker van dichtbij binnenwerkte (1-1). Die goal zorgde ervoor dat FC Lisse het zelfvertrouwen helemaal terugvond. Dat resulteerde tot de thee in een wedstrijd waarin de strijdlustige en bij vlagen leuk combinerende thuisploeg zich de evenknie van de koploper toonde. Gescoord werd er tot de rust echter niet meer.

Dat was kort na de thee anders toen een knappe actie van Sam van Huffel al binnen vier minuten tot de 1-2 leidde. FC Lisse, opnieuw tot een inhaalrace veroordeeld, zag daarbij een schot vanaf eigen helft van Wout Heemskerk maar net over de Spakenburg-goal zeilen. Spakenburg bleef echter de heersende ploeg zonder daarbij voorlopig verder uit te lopen. Na ruim zeventig minuten was het opnieuw raak voor Sam van Huffel. Met een droge schuiver besliste de aanvaller met zijn tweede doelpunt van de middag het duel in een vroegtijdig stadium (1-3). FC Lisse trachtte het tij nog wel te keren, maar het bleef bij 1-3 waardoor de zorgen voor geel-blauw, dat bij vlagen wel aan voetbal toekwam, na opnieuw een nederlaag nog verder zijn toegenomen.

Wegens een gepland beker/inhaalprogramma komt FC Lisse volgende week (waarschijnlijk) niet in actie. Voor het -opnieuw vastgestelde- duel bij Jong Almere City FC is nog geen datum bekend. Op 28 oktober hervat de ploeg van Richard van Heulen de competitie met een uitwedstrijd bij Quick Boys.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in