Samenvatting: Ook winst bij DOVO kan degradatie voor Ter Leede niet voorkomen

Sassenheim – Voorafgaand aan het duel bij DOVO waren er voor Ter Leede diverse scenario’s denkbaar om directe degradatie af te wenden. Daarbij was rood-gele winst een allereerste vereiste omdat Ter Leede voorafgaand aan dit duel op een directe degradatieplek bivakkeerde. Puntverlies van de directe concurrentie bestaande uit Jong Volendam, VVOG en Excelsior’31 was daarnaast broodnodig. De gewenste zege kwam er wel. Na negentig minuten stond er een verdiende 0-2 op het DOVO-scorebord.

Na een eerste helft waarin DOVO, dat vooraf al verzekerd was van de nacompetitie om promotie naar de Tweede Divisie, de bal aan Ter Leede gunde werd er niet gescoord. Ter Leede begon sterk, maar slaagde er daarbij niet in om DOVO-goalie Vrolijk  te verrassen. Aan de overzijde stond ook Mark de Vries zijn mannetje zodat beide ploegen halverwege doelpuntloos de kleedkamer opzochten. Concurrent Excelsior’31, dat op bezoek bij FC Rijnvogels op dat moment al op een 0-2 voorsprong stond leek daarmee de directe degradatiedans  te gaan ontspringen. VVOG en Jong Volendam bleven halverwege nog wel in het vizier van de Sassenheimers.

Die kwamen na de doelwisseling al snel op fluweel te zitten. Eerst werd een ogenschijnlijk gemakkelijk gegeven strafschop door Tomas Arroyo koelbloedig in een 0-1 voorsprong omgezet, waarna de veilige haven nog wat verder in zicht kwam toen Steven Wajer kort daarop een indirecte vrije trap in de DOVO-zestien tot de 0-2 promoveerde. Van DOVO viel in het vervolg van de tweede helft weinig meer te vrezen, zodat het naarmate de minuten die verstreken steeds belangrijker werd wat er bij de concurrentie gebeurde.

Lange tijd leek het dubbeltje de Sassenheimse kant uit te vallen. Hoewel Excelsior’31 op De Kooltuin haar voorsprong consolideerde, kwam na ruim een uur spelen het voor Ter Leede onheilspellende bericht dat VVOG bij Harkemase Boys op voorsprong was gekomen. Om daar uiteindelijk met 1-2 aan het langste einde te trekken. En toen tot overmaat van ramp bekend werd dat ook Jong Volendam de volle buit had geïncasseerd, was directe degradatie voor Ter Leede na het laatste fluitsignaal een feit.

Met name de tweede seizoenshelft waarin Ter Leede er maar niet in slaagde om de voetbal motor op gang te krijgen is Ter Leede volgend seizoen in de Vierde Divisie actief. Een bittere pil voor de roodgelen die decennialang op het hoogste niveau actief waren, maar volgend seizoen veroordeeld zijn tot een niveau waarop het lang niet terug te vinden was.

De beelden zijn met dank aan DOVO TV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in