Tom Duindam zette SJC met de 0-1 op het juiste spoor bij BOL (Archieffoto Orange Pictures)

Noordwijk – SJC deed afgelopen zondag uitstekende zaken op de ranglijst door Hollandia aan de Lageweg op de valreep met 1-0 te kloppen. De ploeg van Marcel IJzendoorn werkte zich door deze overwinning op tot boven de rode streep. Op bezoek bij hekkensluiter CSV BOL kon de Jeroensclub via een volgende zege een vervolg geven aan de opmars op de ranglijst. Dat gebeurde ook. Bij BOL werd de 1-2 winst in de slotfase netjes veiliggesteld waardoor de Jeroensclub inmiddels met 25 punten op een keurige negende plek op de ranglijst is terug te vinden.

Zonder de in de warming-up afgevallen Martijn van Trigt en Wesley Haasnoot, Rick Brabander en Puck Postma vulden de opengevallen plaatsen op, raakte de ploeg van IJzendoorn al snel de lat. Die tegenvaller was na dertig minuten spelen echter vergeten toen Tom Duindam uit een vrije trap alsnog voor de 0-1 wist te zorgen. Die stand stond echter maar vier minuten op het scorebord. Na een rake inzet van de thuisploeg konden beide teams opnieuw beginnen (1-1).

Met die tussenstand werd de rust bereikt, waarbij de thuisploeg nog wel tweemaal dicht bij een voorsprong was geweest. Nadat Jordy Groot namens SJC na de doelwisseling al snel op de doellijn voor redding had moeten zorgen, kon het gedurende het tweede bedrijf alle kanten op. Ondanks goede mogelijkheden voor beide ploegen leek dit duel op een puntendeling af te stevenen. Het kwartje rolde, net als een week eerder, in de ultieme slotfase echter de kant van SJC op. Op aangeven van Rick Brabander kroonde Chris Hoogervorst zich met een knappe kopbal tot matchwinnaar (1-2).

In de resterende speeltijd veranderde er niets meer aan deze stand zodat SJC met een voldaan gevoel richting de Lageweg kon terugkeren. SJC krijgt volgende week zondag bezoek van het dit seizoen goed presterende HBC. De formatie uit Heemstede bezet in de Vierde Divisie A een knappe derde plek en zal er op gebrand zijn om deze te behouden. Aftrap aan de Lageweg om 14.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in