Noordwijkerhout – Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar is het zo ver: kinderboerderij de Dierenhoeve gaat verhuizen naar haar vaste locatie. Na onenigheid met omwonenden over de vergunning voor drie tijdelijke loodsen, kon op zaterdag 16 september de opbouw van de kinderboerderij eindelijk van start.

‘Volgende week zaterdag, 23 september, hopen we voor het eerst weer open te gaan’, vertelt voorzitter van de Dierenhoeve, Astrid Warmerdam. Drie weken later dan gepland, zijn een handjevol vrijwilligers bezig met de heropbouw van de kinderboerderij naast de Engelse Tuin. Helemaal open, dat gaat in een week tijd niet lukken maar de voorzitter vertelt vanaf de 23ste de deuren in ieder geval deels weer te openen.  

Ook bij de Dierenhoeve moet er namelijk weer geld in het laatje komen. ‘De afgelopen maanden hebben ons veel geld gekost, onder andere door het gedoe met de vergunning en dan ben je ook nog in de zomer dicht. Dat maakt het er niet makkelijk op’, vertelt Warmerdam. De komende periode gaat het team van de Dierenhoeve zich dan ook volledig richten op het afronden van de verhuizing. ‘Daarna gaan we kijken naar de bouwplannen voor de toekomst, eerst maar zorgen dat alles hier draaiende is.’  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in