Voorhout – Voorzitter a.i Kees van Rijk van de oranjevereniging Voorhout sprak dinsdag tijdens een commissievergadering tijdens zijn angst uit dat de Oranjevereniging haar kermisterrein aan het Stationsplein in Voorhout gaat kwijtraken. De zorg is er bij de oranjevereniging vanwege de bouwplannen die nu worden ontwikkeld voor bij het station.

De oranjevereniging heeft al 16 jaar bij het station een grote kermis en pannenkoekenkraam staan en ook worden hier de fietsen geparkeerd. Hierdoor is er een mooie verbinding met de andere activiteiten in het dorp. Er zijn volgens Van Rijk geen goede alternatieven en het zou een aderlating zijn wanneer de kermis het Stationsplein zou moeten verlaten. Hij hoopt dat er de komende maanden door de gemeenteraad en het college van B & W kan worden meegedacht hoe in de toekomst de prachtige najaarsfeesten in Voorhout georganiseerd kunnen blijven worden. De raad en college gaven vervolgens aan mee te gaan denken aan een oplossing.

2 REACTIES

 1. Met simpel akoestisch onderzoek kom je er snel achter dat bebouwing op deze plek niet haalbaar is, omdat geluid van rotonde dan niet meer weg kan en terugslaat naar bestaande woningen. Nog afgezien van het feit dat ruimte rond station vrij moet blijven voor toekomstige OV-plannen. Zeker met een een compleet dorp dat naast bestaande Voorhout is gebouwd zal het alleen maar drukker rondom stationsgebied.

 2. De kermis kan nog jaren op het Stationsplein!

  Het is ook een stompzinnig idee om op het Stationsplein te willen bouwen.
  Zijn 1250 tot 1300 woningen in Nieuw Boekhorst niet genoeg?
  Waarom ook nog eens dit kleine stukje dorpskern vol bouwen?
  Ook in dit dorp hebben haar bewoners ruimte nodig om een stukje van zich af te kunnen kijken.

  Beter is om dit stukje dorpscentrum onveranderd te laten.
  Om het inderdaad te blijven gebruiken voor evenementen, het verbeteren en uitbreiden van fietsstallingen en parkeervoorzieningen.
  En de OV bushaltes ook op het Stationsplein.
  Dit verbeterd de doorstroming op de Componistenlaan en de verkeersveiligheid van de busreiziger die hier niet meer hoeven over te steken.

  Er is dus helemaal geen ruimte voor woningen op deze plaats.

  Het NS station zal in de toekomst nog veel meer gebruikt gaan worden. Dit wordt van overheidswege ook gestimuleerd.
  De infrastructuur over de weg zoals de Noordelijke randweg, maar ook verbeterde fiets verbindingen vanuit Noordwijk en Noordwijkerhout naar het NS station Voorhout behoren hiertoe. (Spoorlaan en toekomstige “ fietsbrug “ tussen Bollendreef en Leidsevaart)
  Denk aan de 1300 nieuwe woningen in nieuw Boekhorst waar het plan is om niet iedere woning te voorzien van een parkeerplaats omdat deze wijk relatief dicht bij het NS station gelegen is. Deze bewoners zullen meer op het OV aangewezen zijn en gaan per fiets naar het station. Maar ook in Noordwijk / Noordwijkerhout wordt en gaat men nog meer woningen bouwen.

  De kermis kan daarom nog jaren op het Stationsplein!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in