Braakliggende terrein tussen Raadhuisstraat, Bronkhortsstraat en Kerkstraat in Noordwijk

Noordwijk – Vereniging De Oude Dorpskern wil dat de bouwlocatie tussen Raadhuisstraat, Bronckhortsstraat en Kerkstraat een andere invulling krijgt. Nu is daar een supermarkt gepland, maar door een verloren zaak bij de Raad van State moet het plan eerst aangepast worden voordat het weer in procedure kan. Vooral het aantal parkeerplaatsen was een discussie.

Vereniging De Oude Dorpskern vindt dat de gemeente Noordwijk van mening moet veranderen. Nu is een supermarkt zonder parkeergarage en zonder woningen er boven de beoogde invulling. De Oude Dorpskern heeft het over een foeilelijke blokkendoos. De vereniging wil een winkelinvulling met parkeerkelder en seniorenappartementen er boven. Volgens De Oude Dorpskern kunnen er 40 seniorenappartementen gerealiseerd worden.

13 REACTIES

 1. De Oude Dorpskern?? Die bepalen dat? Hebben ze de bewoners dat gevraagd?? Hebben ze enquête gehouden onder de bewoners daar??

 2. Best, bouw gewoon íets… Dit stuk land ligt in mijn beleving al langer braak dan dat er ooit bebouwing heeft gestaan

 3. Probeer tot overeenstemming te komen met Dirk. Parkeerkelder onder wat voor bebouwing er ook komen mag, met een ontsluiting via de bestaande ingang parkeerkelder van Dirk, dan hoeft de bouw van de kelder niet zoveel te kosten. Maar dit is en blijft een UTOPIE.
  Als er ooit wel gebouwd wordt, MAX 3 bouwlagen.
  Dit perceel ligt al zo’n 20/25 jaar braak, Palaceplein spant de kroon.

  • Volgens mij is het een onderdeel van het bouwen van een parkeergarage dat Dirk zijn ingang niet wil delen met een concurrerende supermarkt

  • Waarom maar drie bouwlagen? Ik zou zeggen minstens vier, anders los je het woningtekort nooit op. Zonde van de ruimte ook.

 4. Daar komen ze nu mee het hele dorp wil dat er senioren en voor jongeren geboud wordt en zeker geen winkel het is er nu al stervens druk maar dat snappen die mensen op dat gemeente huis niet . En die zogenaamde oude dorps kern moet zich maar met die oude bende op de Voorstraat bezich houden .Ze willen geen huizen in Boekhorst noord opdat er hyacinten 3 weken in bloei staan . Want wij in de Raadhuis straat zitten de heledag langs een snelweg .

  • Nee, maar ik ben niet bang voor een beetje hoogbouw. Als u laag en landelijk wilt kunt u nog altijd in de Zilk gaan wonen

 5. Wat ik me afvraag, zijn al die jarenlang strijd over hoe en waar en precies nu alleen in de plaats Noordwijk? Gat van pallece de manege 2 supermarkten en ook nog bronckhorst kost toch veel tijd en geld aan advocaten.

 6. Zoals de Vereniging De oude Dorpskring voorstelt, is deze idee de beste keuze.
  Winkels ,Seniorenappartementen en een Ondergrondse Parkeergarage.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in