Jan van den Berg, Jolanda Volkerijk en Angela de Jong bij de presentatie van een brochure “Wij willen ook graag op onszelf wonen”. Bron: Mooi Leven Huis Leiden, Duin- en Bollenstreek

Bollenstreek – De stichting Mooi Leven Huis Leiden, Duin- en Bollenstreek zoekt een geschikte locatie om voor 35 jongvolwassenen met beperkingen een huis te bouwen. Het ouderinitiatief wil samen met zorgaanbieder Philadelphia ervoor zorgen dat een kind met een meervoudige beperking veilig en mooi kan wonen in de regio waar het is opgegroeid. In een Mooi Leven Huis verleent de zorgaanbieder de basiszorg en zijn de families en vrienden verantwoordelijk voor een mooi leven.

De zoektocht naar een geschikte locatie voor het bouwen van een Mooi Leven Huis is al begonnen. Zo’n 45 potentiële locaties zijn er gevonden, maar met de huidige rentestand, gestegen bouwkosten en problemen rond stikstof is het moeilijk om tot een bouwplan te komen. Initiatiefnemers hebben al contact opgenomen met de gemeentes en woningbouwcorporaties om samen de mogelijkheden te verkennen.

‘Het vinden van een geschikte locatie in de regio voor de bouw van een Mooi Leven Huis wordt de grote uitdaging van 2024’, benadrukt voorzitter Angela de Jong tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst bij Brownies & Downies in Noordwijkerhout. Meer dan 50 ouders waren aanwezig op deze avond. Sinds de oprichting in 2022 hebben er veel ouders met een beperkt kind uit de regio interesse getoond in het initiatief.

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in