foto Politie

Sassenheim – Team West, het opsporingsprogramma van Omroep West heeft dinsdag aandacht besteed aan een overval in Sassenheim.

Een 52-jarige ondernemer uit Sassenheim is overvallen door zes mannen, die plotseling in zijn bedrijfspand stonden terwijl hij daar lag te slapen. Ze bedreigden hem met een vuurwapen en sloten hem op in een kast. De mannen hebben alleen zijn portemonnee meegenomen. De politie doet onderzoek naar het motief van de overvallers. In dezelfde nacht is er ook ingebroken bij twee naastgelegen bedrijfspanden. Het slachtoffer huurt een ruimte in een bedrijfspand aan de Rijksstraatweg in Sassenheim, vlak langs de A44. In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 juni 2022 ligt hij in dat pand te slapen, als rond 1.45 uur zes mannen zich buiten verzamelen. Op camerabeelden is te zien dat één van hen bezig is met een vuurwapen.

Na een tijdje lopen ze met z’n zessen achter elkaar over het parkeerterrein richting het bedrijfspand. Eén van de mannen heeft een grote tas bij zich. Ze houden zich nog even schuil achter een geparkeerde aanhanger en gaan dan op het pand af. Bij twee bedrijven is ingebroken, in het derde ligt de 52-jarige man nietsvermoedend te slapen.

Rond 2.00 schrikt hij wakker omdat de zes plotseling binnen staan. Ze schijnen met zaklampen in zijn gezicht en bedreigen hem met een vuurwapen. Ze spreken hem in het Engels aan, maar als ze horen dat hij Nederlands spreekt, gaan ze in die taal verder.

Het slachtoffer heeft geen idee wat de mannen komen doen. Ze willen vooral meer weten over wat er nog meer voor bedrijven in het pand zitten. De man vertelt daar iets over, maar het is kennelijk niet wat ze zoeken. De overvallers worden ongeduldig en eisen zijn telefoon. Vervolgens sluiten ze de man op in een kast en vertrekken. Ze nemen zijn portemonnee mee en laten de telefoon achter in de magnetron.

De camera’s rond het parkeerterrein leggen vast hoe de zes wegrennen. De man die de tas draagt is daarbij een stuk langzamer dan zijn handlangers. Ze vluchten via het fietspad langs het Poelruiterpad. Het slachtoffer weet zichzelf te bevrijden en de politie te waarschuwen. Hij is heel bang geweest en heeft geen idee waarom hij is overvallen.

Het motief van de overvallers is nog niet duidelijk, de politie doet onderzoek naar verschillende scenario’s. Omdat er in meerdere bedrijven is ingebroken, zou het kunnen dat de mannen kwamen kijken wat er te halen viel en zijn ze verrast door het feit dat er iemand lag te slapen. Maar ook andere opties worden onderzocht. Wie meer weet over een mogelijk motief, wordt gevraagd zich te melden.

De politie is nog altijd op zoek naar de zes overvallers. Ze dragen capuchons en hun gezichten waren bedekt, maar mogelijk zeggen de beelden iemand iets. Het is onbekend hoe ze naar de Rijksstraatweg in Sassenheim zijn gekomen. De politie komt graag in contact met mensen die daar iets van hebben gezien.

Daarnaast worden er specifieke getuigen gezocht. Rond het tijdstip dat de overvallers op het terrein waren, reden er een scooter en twee fietsers over het Poelruiterpad in de richting van jeugdgevangenis Teylingereind. De politie wil weten of die mensen die nacht iets opvallends hebben gezien.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in