De parkeergarage aan de Oude Zeeweg (foto: archief).

Noordwijk – De parkeergarage aan de Oude Zeeweg in Noordwijk gaat per 1 juni open. Dat heeft het college van B&W dinsdag aan omwonenden bekend gemaakt. De parkeergarage moet meer parkeergelegenheid bieden voor inwoners van en bezoekers aan Noordwijk. Er kunnen 180 auto’s worden geparkeerd in de garage.

Er was veel te doen over de garage. Er waren vragen gesteld over de hotelparkeerkaarten nadat de contracten met hotels waren opgezegd. Om de hoteleigenaren en hotelgasten tegemoet te komen geeft de gemeente aan het gebied voor hotelparkeervergunningen te vergroten. Er is besloten dat er in Groot Dobbelmanduin in de straat geparkeerd kan worden, als de parkeergarage vol zit.

In gesprekken over dit besluit met de wijkvereniging Dobbelmanduin werd duidelijk dat de gemeente te weinig rekening had gehouden met de inwoners in de omgeving van de garage. Het college B&W heeft nu met een brief aan de bewoners laten weten hoe de situatie ervoor staat en plant een evaluatiemoment in na het strandseizoen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in