Een rode kaart voor Gennaro Nigro reduceert ADO Den Haag tot een tiental in het bekerduel tegen Noordwijk (Foto Orange Pictures)

Noordwijk – Op Sportpark Duinwetering kruisten Noordwijk en ADO Den Haag dinsdagavond de degens in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi. Dat leverde een duel op waarin Noordwijk het vuur aan de schenen van de Haagse profs legde. Nadat de bezoekers na een halfuur tot een tiental waren gereduceerd, joeg Noordwijk een uur lang op de gelijkmaker. Die kwam er niet. Een uitstekende goalie Coremans en tweemaal het houtwerk voorkwamen de verdiende gelijkmaker en daarmee een bekerstunt van de ploeg van Kees Zethof.

De titelkandidaat in de Keuken Kampioen Divisie startte op de kletsmatte Duinwetering zonder de op de bank startende clubtopscorer Henk Veerman in wat een eerste helft werd waarin Noordwijk uitstekend partij gaf. Nadat de eerste kans voor Noordwijk was, Sem van Oosten mikte naast, kwamen de bezoekers na ruim een kwartier spelen op een 0-1 voorsprong op de met ruim 2.000 toeschouwers zeer goed gevulde Duinwetering. Een afgemeten voorzet van Joel Ideho werd door Jort van der Sande bij de eerste de beste Haagse mogelijkheid keurig met het hoofd tegendraads achter goalie Lars Jansen gewerkt (0-1).

Noordwijk bleek vervolgens bepaald niet onder de indruk van die achterstand. Zo kon een afstandspegel van Quinton Christina kort na de openingstreffer door goalie Tim Coremans ternauwernood tot hoekschop worden verwerkt. Hierna verdween een halve omhaal van Emiel Wendt net naast de Haagse goal. Noordwijk bleef doorzetten en toen de doorgebroken Lucas Coopmans na ruim een halfuur door Gennaro Nigro tegen het gras werd gewerkt mocht de Haagse verdediger met rood op zak de kleedkamer opzoeken.

Het Haagse tiental bleef hierna eveneens loeren op haar kansen. Zo miste een schot van Dhoraso Klas de juiste richting, terwijl opnieuw Van der Sande vrij voor Jansen door de Noodwijk-goalie van scoren werd afgehouden. De beste mogelijkheid was kort voor de thee echter voor Noordwijk. Dit keer legde Sem van Oosten aan voor een schot, waarna Coremans opnieuw alle zeilen moest bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen.

Nauwelijks twee minuten nadat Noordwijk na de thee haar inhaalrace was gestart, werden beide teams wegens een naderend onweer door arbiter Smit naar binnen gedirigeerd voor een pauze van ruim vijftien minuten. Na de spelhervatting dwong Noordwijk, zonder resultaat, als eerste twee hoekschoppen af tegen een een-vier-een formatie met Van der Sande als eenzame Haagse spits. Bij een volgende hoekschop nam Jesper de Vre het leer vanuit de lucht op de pantoffel, maar opnieuw kwam doelman Coremans als overwinnaar uit de bus. Hierna belande een inzet van de inglijdende Emiel Wendt net naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Kortom, Noordwijk bleef aandringen tegen ADO Den Haag dat alleen via Daryl van Mieghem iets van zich liet horen.

Opnieuw Coremans op een inzet van Wendt en een inzet die de roos maar net miste voorkwamen vervolgens de gelijkmaker. Met het ingaan van het laatste kwart van dit bekerduel hing de verdiende gelijkmaker in de lucht. Die kwam er ook niet toen een inzet van Sem van Oosten op de paal belandde om vervolgens via de rug van Coremans net naast de goal te belanden. Met invaller-debutant Riley Reemnet en de naar de spits gedirigeerde Dylan Rietveld bleef Noordwijk in de ultieme slotfase onophoudelijk jagen op de gelijkmaker. Daarbij moest het houtwerk opnieuw redding brengen voor de Haagse formatie op een inzet van Rietveld. Gestreden met een tomeloze inzet in een wedstrijd waarin Noordwijk zich van haar beste kant liet zien, maar door het pechduiveltje van verdere bekerdeelname werd afgehouden, kon de ploeg van Kees Zethof met opgeheven hoofd het veld en het bekertoernooi verlaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in