Streek – In de lagere regionen van het zaterdagvoetbal omzeilde koploper Teylingen in 4A een lastige klip door in Noorden bij NSV’46 een zwaarbevochten 1-2 zege te boeken. Niet alleen werd door deze overwinning de koppositie geconsolideerd, maar tevens werd er door deze overwinning beslag gelegd op de tweede periodetitel. In 5A was er ook winst weggelegd voor koploper SJC.  Jan Altena bezorgde zijn ploeg de 0-1 zege.

Koploper Teylingen nam het zaterdagmiddag in Noorden op tegen NSV’46. Een ploeg die met drie overwinningen op rij de smaak inmiddels te pakken heeft. Teylingen zelf morste afgelopen zaterdag tegen Meerburg door een 0-0 gelijkspel tegen Meerburg twee punten. Dat deerde de ploeg van Rob Jonkman niet echt, omdat de voorsprong van vier punten op nummer twee FC Oegstgeest nog altijd riant is te noemen. Bij NSV’46 was de opgave dan ook ronduit lastig te noemen. Voor de thee hielden beide ploegen elkaar in evenwicht zonder dat er daarbij gescoord werd. Direct na de doelwisseling zette Mike van der Zon Teylingen op een 0-1 voorsprong. Het taaie NSV’46 wist hierna echter langszij te komen, waarna het laatste woord toch aan de koploper was. Joey van den Berg bezorgde zijn ploeg in de slotfase met de winnende treffer zijn ploeg de volle buit en de tweede periodetitel.

Warmunda is na twee nederlagen op rij teruggevallen naar de zesde plaats op de ranglijst. De achterstand op nummer drie, SJZ bedraagt echter slechts twee punten. Een hoge eindklassering ligt voor de Warmondse formatie dan ook nog altijd in het verschiet.Dan diende er in ieder geval gewonnen te worden van degradatiekandidaat Sporting Leiden. Al na 12 minuten zette Kevin van Bentem Warmunda op voorsprong. De gedachte driepunter kwam na de 1-0 halverwege nog even in gevaar toen Sporting Leiden langszij kwam. In de slotfase was het opnieuw Van Bentem die zich trefzeker toonde. De 2-1 voorsprong kwam hierna niet meer in het geding.

A.s. zaterdag staat op De Roodemolen de burenruzie tussen Teylingen en Warmunda op het programma Een duel overigens waarin de ranglijst doorgaans geen enkele rol speelt. Aftrap om 17.00 uur.

Van Nispen belandde een week geleden boven de rode streep na de tweede overwinning in successie. Zaterdagmiddag wachtte de Zilkse formatie een zware klus in Haarlem Noord bij nummer vijf van de ranglijst Haarlem Kennemerland. Van Nispen verloor nipt met 2-1 en omdat VVA/Spartaan ruim van hekkensluiter FC Velsenoord wist te winnen kwam die ploeg in punten gelijk op de ranglijst met Van Nispen. Op doelsaldo bevindt de Zilkse ploeg zich echter nog net boven de p/d streep.

A.s. zaterdag komt Van Nispen niet in actie. Over twee weken is koploper SCW in De Zilk te gast.

Koploper SJC-zaterdag pakte zeven dagen geleden in eigen huis de volle buit tegen Hazerswoudse Boys. Het lag vervolgens voor de hand dat er op bezoek bij hekkkensluier DVV opnieuw een driepunter uit de bus zou rollen. Zo gemakkelijk ging het deze middag echter niet voor het doorgaans gemakkelijk scorende SJC. De 0-1 van Jan Altena na 31 minuten kreeg tot het rustsignaal geen vervolg. Ook na de doelwisseling drong SJC aan tegen het taaie DVV. Zonder succes overigens. Door de uiteindelijke nipte 1-0 overwinning mag SJC zich nog altijd koploper blijven noemen. Om die magere score zal niemand in het zwartwitte kamp na afloop gemaald hebben toen bekend werd dat de enig overgebleven concurrent om de titel, LSVV’70, in eigen huis kopje onder ging tegen Bernardus. Hierdoor is de voorsprong op de Leidse studentenformatie opgelopen tot vier punten.

A.s. zaterdag ontvangt SJC aan de Lageweg het ooit roemruchte SVV uit Schiedam. Een ploeg die het dit seizoen als voorlaatste bijzonder lastig heeft in 5A. Dit alles in de aanloop naar de clash bij medeconcurrent om de titel, LSVV’70 van een week later. Een wedstrijd waarin de Jeroensclub via een overwinning alvast een voorschot op het kampioenschap kan nemen.

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in