Noordwijkerhout – Er moet alleen een nieuw zwembad gebouwd worden in Noordwijkerhout, de tijdelijke Schelft moet zo lang mogelijk blijven staan en op de open plek van de oude Schelft moeten woningen gebouwd worden. Dat is het voorstel bij de perspectiefnota waarover de gemeenteraad zich binnenkort gaat buigen. De perspectiefnota 2024 geeft de stand van de gemeentelijke financiën weer voor de begroting 2024 – 2027, die in november vastgesteld moet worden. Tijdens een eerdere bespreking over de Schelft en zwembad werd afgesproken pas een beslissing te nemen als er een totaaloverzicht is van de gemeentelijke financiën.

En die meerjarige begroting laat zien dat de gemeente Noordwijk in 2026 3,4 miljoen te kort komt, een jaar later 3,3 miljoen. Een pakket bezuinigingen zorgt dat deze bedragen dalen, maar nog steeds negatief zijn: 2026 -1,4, 2027 -1,2 miljoen. Daarom moet er al extra bezuinigd worden om weer positief uit te komen. Als de raad toch kiest voor een nieuwe sporthal dan moet er 650.000 euro jaarlijks nog meer worden bezuinigd. Zonder verenigingsruimte en flexibele schil is dat 440.000 euro.

In de waslijst aan bezuinigingen staat het sluiten van het KlantContactCentrum aan de Via Antiqua, minder geld uitgeven aan de strijd tegen ondermijning, halvering Susploeg op de Grent, minder frequent reinigen van straten, verhoging rioolheffing en veel ongebruikte budgetten. Verder gaat de toeristenbelasting, parkeerbelasting en forensenbelasting 15% omhoog.

Klik hier voor de totale lijst bezuinigingen.

Klik hier voor de perspectiefnota.

De perspectiefnota wordt woensdag 21 juni allereerst tijdens een commissievergadering besproken. Er over besloten wordt op 27 juni.

6 REACTIES

  1. Beter extra investeren in het huidige zwembad in Noordwijk (meer recreatief erbij evt buitenbad) en in Noordwijkerhout gewoon een multifunctionele sporthal voor sport en verenigingsleven. Zwembaden zijn extreem duur en nu gaan Noordwijkers al naar Sassenheim of Hillegom voor recreatief zwemmem en feestjes.

  2. Waarom lees je bij dit soort bezuinigingen nooit over inkrimpen van het aantal ambtenaren en het terug dringen van de inhuur van externen ?

  3. Inderdaad zwemwater genoeg en door Noordwijkers betaalde zwembad moet voor alle Noordwijkse inwoners zijn en Hillegommers/warmonders etc in hun eigen gemeente en waarom 2 gemeentehuizen houden voor een gemeente met 45.000,- inwoners?

  4. Met het slopen gingen ze er al vanuit dat ze er woningen wilden en geen completen schelft anders hadden ze de funderingen en het zwembad wel gespaard maar de nwhouters worden gewoon voor de gek gehouden door die noordwijkers over een jaar of vijf zes gaat die tentschelft weg en dan hebben we NIKS meer en de trotse wethouder komt ieder jaar met foto in de krant omdat hij weer veel geld overhoud en dat moeten wij mooi vinden

  5. PUUR ziet ook mogelijkheden om huidige zwembad BinnenZee uit te breiden met een extra instructie bad. Dat zou ruimte geven in het grote bad voor verenigingen. Wij hebben er op aangedrongen dit ook te onderzoeken maar helaas is hier geen gehoor aan gegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in