Concept voor woningbouw aan Nassaustraat Lisse. Bron: HLTsamen

Lisse – Het college van B & W van Lisse is akkoord met het plan om 44 woningen te bouwen op de plek waar vroeger het postkantoor stond aan de Nassaustraat. De volgende stap in het project is een goedkeuring van de gemeenteraad om het bestemmingsplan aan te passen. Daarna krijgen inwoners van Lisse 6 weken om het plan in te zien en om erop te reageren.

Het bouwplan van ontwikkelaar Sedos bedraagt 11 appartementen voor sociale huur en 7 voor middeldure huur. Van de 26 koopwoningen komen er 9 middeldure woningen en vallen 17 in de vrije sector. De appartementen worden verdeeld over twee gebouwen: eentje met 3 verdiepingen aan de Prins Hendriklaan en de ander met 5 verdiepingen en een parkeergarage aan de Nassaustraat.

Het voorstel voor de omgevingsvergunning en de, door het college voorgestelde, verklaring van geen bedenkingen wordt op 17 april aan de commissie van de gemeenteraad voorgelegd en op 25 april aan de gemeenteraad zelf. Daarna wordt het plan gedurende zes weken ter inzage gelegd. Na deze periode wordt er een definitief besluit genomen over de vergunning. Als er tijdens deze periode opmerkingen of bezwaren worden ingediend, zal de raad eerst beslissen hoe hierop gereageerd moet worden voordat de definitieve goedkeuring wordt gegeven.

Concept voor woningbouw aan Nassaustraat Lisse. Bron: HLTsamen

6 REACTIES

  1. De gemeente Lisse walst gewoon over de de direct betrokken bewoners heen. Inhoudelijke vragen en terechte zorgen van bewoners worden in zijn geheel niet beantwoord. De gemeente reageert niet op informatieverzoeken. Er zou géén hoogbouw komen was jarenlang het verhaal. Maar omdat de gemeente tientallen huurwoningen laat slopen ten faveure van een handjevol kapitale koopwoningen (bijv. Van Speijkstraat) moet er op deze plek ineens mooie sier gemaakt worden met hoogbouw en 44 huur- en koopwoningen. Over de ontsluiting van de wijk wordt met geen woord gerept. Prima dat het oude postkantoor verdwijnt en dat er in het straatbeeld passende eengezinswoningen komen maar nee, maling aan de burger hebben ze in het gemeentehuis van Lisse.

    • Met het (op dit moment) realiseren van de tweede sociale huurflat in de wijk rond de van Speijkstraat zijn de gesloopte vier kleinere flats ruimschoots gecompenseerd. Ik woon in die buurt, en ben ook niet altijd blij met zo’n acht verdiepingen tellende flat, maar we moeten in Lisse samen de lasten dragen om verdere vergrijzing tegen te gaan.

  2. Prachtig, mooi dat er éindelijk een plan ligt dat nu de inspraak in kan gaan. Goed voor alle starters, maar ook voor de doorstroom doordat senioren hiernaartoe kunnen gaan en eengezinswoningen achterlaten. Wat mij betreft kan niet snel genoeg worden gestart met de bouw!

    5 woonlagen lijkt me prima passend op deze locatie, zo aan de doorgaande weg door het dorp. Aan de overzijde boven de Albert Heijn is het ook al 5 verdiepingen hoog, en in de woonwijk zelf aan o.a. het Willem Alexanderplein en de Wilhelminastraat is de huidige bouw ook al 4 lagen. Lijkt me prima aan te sluiten dus.

    Laten we met z’n allen hopen dat er niet teveel buren dit proces gaan verstoren op basis van kleinzielige NIMBY-argumenten. Het is tijd om door te pakken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in