Sassenheim – B & W van Teylingen kunnen aan de slag met de herontwikkeling van het centrum Sassenheim, maar zonder parkeergarage op Hortusplein, maar wel met een op termijn autovrij kerkplein. Dit was de conclusie na afloop van de uitvoerige discussie in de raadsvergadering van dinsdagavond.

De plannen voor de herontwikkeling van het gebied tussen het Hortus en kerkplein in Sassenheim liggen er al enkele jaren maar er is nu dus eindelijk een besluit genomen. Concreet betekent het dat het college aan de slag kan met de zogenaamde variant 2a, dit aangevuld met een door de VVD opgesteld amendement wat met een nipte meerderheid door de raad werd aangenomen. Het college heeft door dit amendement de opdracht gekregen om het Kerkplein in het centrum autovrij te maken maar dit wel te doen op basis van geleidelijkheid. Het CDA had overigens ook een bijna identiek amendement ingediend met als enig verschil dat zij het college opriepen om het Kerkplein direct autovrij te maken, dit ging een kleine meerderheid van de raad te ver.

Wethouder Volten was content dat er nu weer verdere stappen gemaakt kunnen worden om het centrum in Sassenheim autoluwer en toegankelijker te maken voor haar inwoners en bezoekers van de omliggende gemeenten. Ze hoopt ook dat hierdoor er weer een impuls wordt gegeven om het centrum meer allure te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in