Ontwerp van nieuwbouwwijk Nieuw Boekhorst in Voorhout. Bron: HLTsamen.

Teylingen / Voorhout – Het plan voor een grote onderwijs- en sportvoorziening in de nog te bouwen wijk Nieuw Boekhorst in Voorhout, is dinsdagavond positief ontvangen tijdens de gezamenlijke commissievergadering. Ook insprekers zijn enthousiast en hopen dat de raad uiteindelijk instemt met het duurste scenario van ruim 28 miljoen euro. Tijdens de eerst volgende gemeenteraad komt dit raadsvoorstel ter stemming.

Het college van Teylingen heeft het raadsvoorstel ingediend voor een complex met onder andere 2000 vierkante meter aan school, 200 vierkante meter kinderdagverblijf en een sporthal met drie zaaldelen. Daarnaast heeft het gebouw straks een kantine, een beperkte tribune en buiten ook nog twee multicourts.

Alle partijen vinden het een flinke som geld. Toch vinden zij, net als het college, dat dit een investering is voor de toekomst en dat goedkopere scenario’s niet voldoende zijn.  Alleen Trilokaal heeft gezegd tegen te stemmen, puur vanwege de financiën. Ook heeft Forum voor Democratie nog vragen gesteld over de kosten van de duurzaamheid van het pand, die neerkomen op anderhalf miljoen euro.

Enkele partijen hebben zich wel afgevraagd of het instemmen met dit plan niet kan wachten. Het college heeft daarop geantwoord dat de woningen in Nieuw Boekhorst ook al een halfjaar zijn vertraagd en dat er, op z’n vroegst, pas eind 2026 kinderen hier naar school kunnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in