Noordwijkerhout – Het is nog altijd onduidelijk wat er is gebeurd met de 19-jarige man uit Hillegom, die eind februari overleed nadat hij zwaargewond werd gevonden in Noordwijkerhout. De politie heeft camerabeelden bekeken en is op zoek naar de inzittenden van een auto die over de Leidsevaart reed rond het tijdstip dat het slachtoffer daar fietste. De bestuurder is geen verdachte, maar mogelijk een belangrijke getuige.

Voorbijgangers zien het slachtoffer in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 februari even na 2.15 uur op het wegdek van de Leidsevaart liggen. Dat is de weg langs het water en het spoor in het buitengebied tussen Noordwijkerhout en Lisse. De man ligt naast zijn fiets en is niet aanspreekbaar.

Er wordt alarm geslagen en er wordt begonnen met reanimeren, maar na de aankomst van de ambulance overlijdt de 19-jarige man ter plekke. De politie heeft onderzoek gedaan naar wat er is gebeurd, maar dat is nog altijd niet duidelijk. Wel is gebleken dat het slachtoffer is overleden aan de gevolgen van ernstig letsel aan zijn hoofd.

Er zijn bewakingsbeelden bekeken van verschillende camera’s langs de Leidsevaart. Daarop is te zien dat het slachtoffer die nacht om 2.15 uur vanuit de richting van Noordwijkerhout naar Lisse fietst, op een damesfiets met fietstassen achterop. Iets later rijdt een grijze personenauto langs de camera, dezelfde kant op als het slachtoffer. Het lijkt een type sedan.

foto: politie

De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de auto, of met eventuele andere inzittenden. De automobilist wordt niet gezien als verdachte maar als belangrijke getuige, benadrukt de politie. Mogelijk is hem of haar iets opgevallen dat met het ongeluk te maken kan hebben. Ook als dit niet zo is, hoort de politie dat graag, zodat dit aanknopingspunt uitgesloten kan worden.

Heeft u informatie? Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West. De zaak is hier te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in