Foto: Leonie de Jong

Bollenstreek – Politie Hollands Midden, waar de Bollenstreek ook onder valt, krijgt veel meldingen van babbeltrucs. Mensen krijgen eerst een telefoontje van een nepagent die zegt dat hij een lijst met namen heeft van de overvallers die ze zojuist hebben opgepakt. Daar staat de naam van de bewoner op en de agent geeft aan dat de ‘politie’ er zo aan komt om de waardevolle spullen veilig te stellen.

Eén van de slachtoffers uit Noordwijk Binnen die anoniem wil blijven (naam bekend bij de redactie) kreeg vorige week een dergelijk telefoontje: “Ik vertrouwde het niet, degene aan de andere kant van de lijn had een Amsterdams accent dat klopte voor mijn gevoel niet. Zodra het belletje ging, heb ik de deur meteen op de knip gedaan”.

Het is volgens de politie lastig te zeggen hoeveel meldingen er precies zijn geweest van babbeltrucs in de Bollenstreek omdat deze op verschillende manieren in het systeem verwerkt staan en niet alle aangiftes direct te zien zijn. Een woordvoerder zegt dat de politie veel registraties ziet van dergelijke gevallen in de afgelopen dagen. Twee in Noordwijk en Katwijk op 18 juni en sinds vorige week nog eens zes. Onder meer in Lisse, Sassenheim en drie in Noordwijk.

Volgens de politie is het lastig om slachtoffers te helpen omdat oplichters het vertrouwen in de politie schaden door zich anders voor te doen.

2 REACTIES

  1. Slechte achterhalen hoeveel oplichtingen zitten jullie nog met een computer uit de jaren 60 tig doe hier wat aan ga de straat op we zien jullie niet meer .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in