Hillegom – Het CDA heeft een politiek cafe georganiseerd over arbeidsmigratie. De avond werd goed bezocht en Hilde Palland was namens de landelijke CDA-fractie aanwezig. Er waren ruim 50 bezoekers, waaronder diverse wethouders, kwekers, eigenaren van uitzendburau´s.

Tweede kamerlid voor het CDA Hilde Palland opende de avond met een uiteenzetting van de problematiek en de mogelijke oplossingen rondom arbeidsmigratie en de huisvesting. Het bleek als snel dat de complexiteit groot is en dan met name de grote hoeveelheid van uitzendbureaus, ongeveer 15.000, hier mede debet aan is, want slecht 10% van de bureaus zijn gecertificeerd. De niet gecertificeerde uitzendbureaus ‘maken er vaak een potje van’ en ‘het zou goed zijn wanneer de overheid de regelgeving gaat aanpassen’, ook ligt er een grote verantwoordelijkheid bij de werkgevers die in het belang van hun werknemers eigenlijk alleen maar zaken zouden moeten doen met gecertificeerde uitzendbureaus.

Er ontstond een discussie in de zaal waaruit bleek dat de meeste zich herkende in de problematiek maar dat de kwekers dus alleen maar zaken deden met gecertificeerde uitzendbureaus en dat deze kwekers binnen de bollenstreek graag de mogelijkheid willen krijgen om de huisvesting op een nette manier op eigen terrein te regelen. Dit zou volgens hen de oplossing zijn waardoor er binnen de Bollenstreek ook gebouwd kan blijven worden voor de eigen woningzoekenden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in