Foto PB

Lisse – De gemeenteraad van Lisse is verdeeld over de aanleg van Verlengde Private Aansluitingen, dat zijn particuliere aansluitingen om de elektrische auto op te laden. Zo bleek tijdens een commissievergadering. Dit is voor inwoners zonder parkeermogelijkheid op eigen terrein. Er moet daarom een stroomaansluiting over de openbare stoep naar de auto. Voorstanders zijn VVD, D66 en PvdA/GroenLinks. NieuwLisse is tegen. Met name de VVD wijst op allerlei onderzoeken die er op dit gebied al zijn geweest bij andere gemeenten en de partij wil graag snelheid maken. Het risico van verrommeling of struikelen op de stoep acht de VVD klein want er zijn al technische oplossingen hiervoor zoals kabelgoten. Het CDA wees vooral naar het landelijk advies om het niet toe te staan, een advies van een organisatie die zich richt op de infrastructuur voor laadpalen. Nieuw Lisse geeft de voorkeur aan laadpleinen met meerdere palen. Het onderwerp stond niet als beslismoment op de agenda. Wethouder Van der Zwet komt begin volgend jaar met een voorstel. Hij wil eigenlijk eerst een proef, maar dit moet nog verder uitgewerkt worden.

2 REACTIES

 1. De onzin in Lisse ten top.
  Aan de ene kant weigert Lisse scheve stoepenfatsoenlijk te onderhouden en aan de andere kant zou een snoertje niet mogen.
  Wel 150 ooo euro voor ontwikkeling van een terrein dat van een ander is,maar geen waarderingssubsidie voor verenigingen zoals Hillegom kent.
  Wanneer komt er eens iemand in de politiek van Lisse die doet wat normale .mensen begrijpen? Of is dat alleen aan de orde in verkiezingstijd.?

 2. TikTok, Alieexpres en nu ook BO op de verboden app-lijst voor de gemeente???

  Ik zie en hoor nooit gemeenteraadsleden die per ongeluk eens de vele reacties gelezen hebben en daar hun voordeel mee doen….

  Het is wel opgevallen dat er op de BO site wel een “Vind ik leuk” button zit, maar geen “Ben nu heel verdrietig” knop.

  Dikke pech….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in