foto gemeente Teylingen

Sassenheim – De evaluatie van de tijdelijke afsluiting van de kruising Hortuslaan/Kerklaan/Hoofdstraat in Sassenheim wijst uit dat de verkeersveiligheid rond het punt is verbeterd. De kruising werd afgesloten als experiment om de verkeersveiligheid te verbeteren voor het winkelend publiek. De proef vond plaats tussen 30 mei en 27 juli.

Over het algemeen kwamen er vanuit bewoners, winkelaars en weggebruikers positieve reacties op de afsluiting en de verbetering van de verkeersveiligheid. Meerdere wensen kwamen binnen om een groter deel van het centrumgebied voor autoverkeer af te sluiten. Ook handhaving op bromfietsverkeer en het afsluiten van het gedeelte tussen de Hema en het kruispunt voor fietsverkeer kwam naar voren. Enkele negatieve reacties hadden te maken met het langer reizen om een bestemming te bereiken.

Hulpdiensten waren minder tevreden over de wegafsluiting omdat de bereikbaarheid voor noodgevallen verminderd zou zijn. De wijkagent was wel positief over de afsluiting. De evaluatie wordt later besproken door de gemeenteraad.

6 REACTIES

  1. Altijd wel leuk, dit: “Meerdere wensen kwamen binnen om een groter deel van het centrumgebied voor autoverkeer af te sluiten.”
    Dat zullen dan vooral die mensen zijn die niet volledig afhankelijk zijn van hun auto om nog enigszins binnen ‘loop’afstand een boodschapje te kunnen doen.
    Voor mij zou het enkele keetje shoppen, dat ik nu nog kan doen bij die winkels verspreid rond dat parkeerterrein, óók al weg vallen.

  2. Bromfietsen kan je alleen tegenhanger als auto’s ook niet in de hoofdstraat mogen en die mogen dat wel. Derhalve is het tegen de verkeerswet dat het ene gemotoriseerde voertuig niet een straat in mag en het andere wel. Ben destijds dan ook in beroep gegaan tegen de brommer bekeuring en uiteraard gewonnen. Het bord in de hoofdstraat is illegaal

  3. De proef van 2 maanden wordt 3 maanden na afloop geëvalueerd. Ik was juist blij dat ik weer gewoon van het Hortusplein en Kerkplein naar de Kerklaan kon rijden. Hebben ze alleen medestanders geïnterviewd?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in