Noordwijk – In aanvulling op de Beach Shuttle is de gemeente een proef gestart om parkeren op afstand en deelmobiliteit te verbeteren. Naast de halte voor de Beach Shuttle zijn deelfietsen geplaatst, deze moeten vooral strandgangers aanmoedigen om de auto te parkeren en op de fiets naar het strand te komen. De fietsen zijn beschikbaar tot en met september.

Het gebruik van deelfietsen biedt een aantal voordelen. Terwijl de Beach Shuttle alleen in het weekend en op zomerdagen rijdt, zijn de deelfietsen elke dag beschikbaar. De deelfietsen zijn van mobiliteitsbedrijf MOBIAN, zo is een parkeerplaats inclusief deelfiets eenvoudig te reserveren via de MOBIAN website of app. Het openen en sluiten van het fietsslot gaat ook via de app.

6 REACTIES

  1. Dit hadden ze in spanje al een paar jaar dit wordt eene mislukking de fietsel lagen her en der verspreid dus dat is daar al weer gestopt een mooi initiatief . Maar een hoop mensen kunnen dat niet handelen en maken er een zotje van .

  2. En nu maar wachten tot een compleet rack met fietsen leeg is en richting een bestelwagen is gereden. Het heeft wel een voordeel minder fietsen van Noordwijkerhouters, Zilkers en Noordwijkers zullen gestolen worden.

  3. Zo jammer dat mensen direct negatief reageren, zelfs over in mijn ogen top ideeën, die overigens op vele andere plaatsen een succes zijn.
    En inderdaad het zijn altijd wij mensen die er soms een puinhoop van maken, maar laten we dan beginnen met een beetje positiviteit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in