Van links naar rechts: Stephan Stokkermans, Quinne Kamphuisen, Roberto ter Hark en Mart Nooijen. Foto: Richard van Egmond

Noordwijk – Bij strandpaviljoen Nomade Beach House in Noordwijk is donderdag Proeftuin Noordwijk gelanceerd. Wethouder Roberto ter Hark heeft tijdens dit evenement het officiële startsignaal gegeven. Negen restaurants in Noordwijk hebben een ‘Tuin van Holland – Proeftuin Noordwijk’ stempel op de menukaart gekregen waarbij deelnemende chefs echte Nederlandse gerechten maken met ingrediënten uit Proeftuin Noordwijk.

De initiatiefnemers van de Tuin van Holland hebben de ambitie om de Hollandse keuken internationaal bekend te maken. De naam leidt af van de Tuin van Holland uit de zeventiende eeuw, waarbij groenten en kruiden werden verbouwd in het gebied achter de duinen. Zoals de Hollandse keuken in die tijd wereldwijd aan kop lag, wil de organisatie met gezond, lekker en innovatief eten in 2030 een Nederlandse eetcultuur van wereldklasse realiseren.

Restaurants met gerechten uit Proeftuin Noordwijk: Beachclub O., De Baak Seaside, Huis ter Duin, Nomade Beach House, Onder de Linde, Van der Valk Palace Hotel, Restaurant Latour, Villa de Duinen en Zorghotel De Kim.

Foto: Richard van Egmond
Foto: Richard van Egmond
Foto: Richard van Egmond

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in