Noordwijk – Vijf oppositiepartijen – NZLokaal, GroenLinks, PUUR, PvdA en D66 – vinden het nieuwe groenbeleid van B&W niet acceptabel en roepen het college op om het onderhoud op een niveau te brengen dat ook voor de eigen inwoners ‘Kuuroordwaardig’ is.

Het college heeft voorgesteld om het groenonderhoud in de gemeente Noordwijk de komende vier jaar aanzienlijk te beperken. In het nieuwe ‘Beheerplan groen 2023-2027′ wordt het kwaliteitsniveau in de wijken niet verhoogd en buiten de bebouwde kom en in de natuurgebieden zelfs verlaagd. Alleen langs de hoofdroutes naar het strand en in de dorpscentra wordt gekozen voor het hoogste niveau van groenonderhoud.

De vijf partijen vinden dit onacceptabel, temeer omdat er de afgelopen jaren al een grote onderhoudsachterstand is ontstaan. Zij willen het groenbeheer verbeteren door ook in de natuurgebieden en buiten de bebouwde kom het zwerfvuil op te ruimen en door het onderhoud van parken in woonwijken naar het hoogste kwaliteitsniveau te brengen. Daarnaast pleiten ze voor aanleg en onderhoud van bloemrijke bermen en perken voor vlinders, vogels en bijen. Voor mens en dier schadelijke bestrijdingsmiddelen moeten worden teruggedrongen en bomen moeten meer groeiruimte krijgen, aldus de vijf oppositiepartijen.

Het beheerplan groen staat donderdag 16 maart meningsvormend op de agenda van de commissie Ruimte en wordt 28 maart in de raad besproken.

3 REACTIES

  1. Groen onder houd in het winkel gebied die paar bomen die er maar staan . We zien alleen maar auto’s dus we gaan af schalen nou ik dacht dat het een jaar of 8 geleden al was gebeurd het is eene wild groei
    Hebben jullie het geld nodig voor het kuuroord.

  2. Er is wel geld voor een BIENALE waar alleen een beperkte groep voordeel van heeft en waar er met 240.000 euro gemeenschapsgeld gesmeten wordt. Het kost bij elkaar 380.000!! Maar de woonomgeving waar wij als inwoners dagelijks plezier aan zouden kunnen beleven wordt weg bezuinigd!! Ook die 700.000 euro voor een Kuhroord waar ook de inwoners niets aan hebben is doodzonde. Tel deze bedragen bij elkaar en je hebt zo 1 MILJOEN om de groenvoorziening naar een hoger plan te brengen. Dit is een goeie van de oppositie volhouden dat geld ook voor de overige partijen in de raad.

  3. Schalen jullie ook af in die dure wijken of alleen maar bij de gewone mensen . Als je het verschil ziet tussen de plantsoenen. Bij die witte buurt aan de zeeweg en het westeinde dan wordt er aardig met twee maten gemeten . Waar om de doorgaande wegen met bloemen er is er geen een die er nasr kijkt dat kan je beter in de wijken doen . Pracht en praal voor de buiten wereld. Wat een onzin .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in