Warmond – Provincie Zuid-Holland schrijft in een brief aan het college van Teylingen dat het niks ziet in permanente bewoning van het recreatiepark Watertuin in Warmond. Het park is volgens Gedeputeerde Staten (GS) een kroonjuweel in verband met de ligging aan de Kagerplassen en dat moet volgens GS zo blijven.
Verder geeft het provinciebestuur aan dat het park een toeristisch potentieel heeft. De Watertuin komt daarom niet in aanmerking voor een functiewijziging naar wonen. Dat er in het overgrote deel van de recreatiewoningen niet permanent wordt gewoond is voor het provinciebestuur doorslaggevend.
Bewoners die voor 2003 op het park zijn gaan wonen onder een speciale regeling, mogen blijven. Er zijn nog 19 van dergelijke woningen op het park.
Tegen het besluit kan geen bezwaar gemaakt worden.
Kijk hier naar eerder verhalen over het park.
Met de huidige woningnood, en het langzame tempo waarin nieuwbouw tot stand komt, is het slechts een kwestie van tijd dat er steeds meer permanent gewoond gaat worden in recreatieparken. In een gebied als de Veluwe, waar heel veel recreatieparken zijn, gebeurt dit al volop. Steeds meer gemeentes en provincies staan dit toe. Ook de regering gaat dit steeds meer toestaan en promoten. Ook permanente bewoning in recreatiepark De Watertuin in Warmond wordt te zijner tijd een feit.
Je wilt toch een dak boven je hoofd.
We worden in NL gewoon in t o’tje genomen. Er is enorme woningnood. Zogenaamd kan niks gebouwd worden en zowel is t enorm duur. Maarrrr, recreatievillas ja nee die kunnen we wel bouwen. Over 1 in Vlietlanden wordt ook steeds concreter gesproken. Maarrrr, je mag er alleen recreëren hoor. Ja de beleggers en investeerders verdienen er dik aan. In de tussentijd worden recreatievillas massaal doorverhuurd aan arbeidsmigranten die er “tijdelijk” wonen.
Sstttt…lezer Borst…..gemeentes maken bewust geen slapende honden wakker. In de gemeente Noordwijk, waar ik als Noordwijkerhouter helaas toe behoor sinds 2019, wonen veel mensen permanent in recreatiewoningen. Soms, indien dat aan de kaak wordt gesteld in bijv. een krantenartikel, blaast een gemeente voor de vorm kortstondig van zich af dat dit niet kan. Maar het is doorgaans ” We doen een plas, en laten het zoals het was!” Prima dat mensen recreatiewoningen permanent bewonen! Iedereen verdient een dak boven het hoofd!