Teylingen/Noordwijk – De Provincie Zuid-Holland heeft bij de gemeenten Teylingen en Noordwijk een verzoek ingediend voor het binnen de bebouwde kom brengen van een deel van de provinciale weg N443. Daarmee kan de maximale snelheid worden verlaagd van 60 naar 50 km/uur.

Het gaat om het deel van de rotonde bij ‘t Soldaatje in Voorhout tot de rotonde Gieterij in Noordwijkerhout. Zuid-Holland wil medio 2023 groot onderhoud uitvoeren op de N443. Bij de voorbereiding daarvan constateerde de provincie dat het in verband met de uitstraling en de verkeersveiligheid beter is om de weg binnen de bebouwde kom te plaatsen. Dan kan de snelheid worden verlaagd.

Het verzoek van de provincie wordt de komende periode besproken in beide gemeenteraden.

8 REACTIES

 1. Dat moeten ze 40 km maken als je moet oversteken met je fiets sta je wel eens 10 min te wachten .Maar als er nooit gecontroleerd wordt blijven ze 100 rijden . Want ze hebben allemaal haast .

 2. Verkeer dat naar Noordwijk moet kan ook vanaf het Soldaatje via Voorhout gestuurd worden, dan hebben ze ook geen spoorwegovergang maar een tunnel
  Dus ook sneller in Noordwijk

 3. Snelheid omlaag betekent nog meer zombies in een lang lint achter elkaar waardoor invoegend of overstekend verkeer nog langer staat te wachten.

  Laat er eerst eens gehandhaafd worden op 60km/uur, dat zou al aanzienlijk helpen voor de verkeersveiligheid.

 4. Binnen de bebouwde kom hebben fietsers voorrang op de rotondes. Dat geeft dan weer nieuwe problemen met de doorstroming. Over fietsongevallen nog maar niet te spreken.

 5. Overdag kom je niet sneller dan stapvoeds en s nachts rijden ze 200 km . Ik heb een keer naar de provincie geschreven waarom er op de borden bij het soldatje geen Noordwijk wordt aangegeven naar de nieuwe omleidings weg . Kreeg als antwoord dat heeft geen zin . Nou ik denk dat de helft over de nieuw weggaat als ze daar een keergereden hebben en zeker de adgasten maar ja ze weten het daar beter Amtenaren .

 6. Zal zeker gaan helpen als het binnen de bebouwde kom gaat worden .
  Vanaf het start moment een periode goed handhaven op snelheid (flinke boete en vooral ook bekend maken)
  Zal voor een groot gedeelte van de bewoners makkelijker leven worden en ook veiliger.
  Zeg doen gemeente Teylingen en Noordwijk!
  Anders een gemiste kans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in