Noordwijk – De Partij voor de Inwoners (PvdI) vindt dat het college zich weinig aantrekt van eerdere afspraken uit het coalitieakkoord. Dit leidt volgens de partij tot een toenemende onvrede onder de burgers. Vooral aan communicatie en het betrekken van burgers en bedrijfsleven bij belangrijke beslissingen zou het B&W ontbreken.

In een open brief aan het Noordwijkse college somt fractievoorzitter Alexandra Dik een lange lijst van missers op. Zo is de PvdI niet te spreken over de invoering van de plasticinzameling en de gedwongen afvalcontainer voor papier. Ook de vroege ontmanteling van het parkeerterrein aan de Maarten Kruytstraat is een doorn in het oog, net als de gebrekkige communicatie rond de invoering van het digitale parkeersysteem. Over de huisvesting van 300 Oekraïners aan de Schippersvaartweg, van 160 arbeidsmigranten aan de Gerleeweg en de opvang van 50 asielzoekers in NH Leeuwenhorst zou geen overleg zijn geweest met omwonenden. Dit laatste punt is ook niet besproken in de gemeenteraad, aldus de partij. Tenslotte meldt de PvdI het doordrukken van de handhaving op de paardenweitjes door B&W, ondanks alle oproepen om in gesprek te gaan met de gebruikers van de grond.  

De Partij voor de Inwoners roept burgemeester en wethouders op om in 2024 open te staan voor de inbreng van de inwoners en ondernemers en daarna pas besluiten te nemen.  

5 REACTIES

  1. Zo zachtjes aan creëren de burgemeester en wethouders een eigen koninkrijkje en trekken zich van niemand meer wat aan.Het wordt tijd dat er vanuit de provincie is een keertje wordt ingegrepen.

  2. Als je dit zo leest dan zou je als wedhouder toch zelf ontslag nemen .Maar nee lekker door blijven modderen ze luisteren hellemaal nergens naar . Heeft zo’n burgemeester wel zin heeft ze nog wel wat tevertellen ik denk dat hier toch echt door hogerhand ingegrepen moet worden .

  3. Zelf ontslag nemen komt in hun woordenboek niet voor ze zitten daar voor een vet salaris wat ze nergens kunnen krijgen maar ze zijn nog te duur voor een vakantiebon

  4. Ja er zou toch vertrouwen moeten zijn in de Noordwijkse politiek? Maar er gebeuren hier dingen , die in de vaderlandse politiek gewoon ook misgaan , je zou denken dat de lokale politiek dicht bij de burgers staat!!!! Maar nee hoor de ivorentorens staan in Noordwijk en het op burgerlijkkantoor in Noordwijkerhout communicatie is deze gemeente geheel vreemd niets uit eigen maar alles na reacties van bezorgde burgers en omwonenden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in