Bollenstreek – Qbuzz heeft de inschrijving voor het busvervoer Zuid-Holland Noord gewonnen. Vanaf 15 december 2024 mag de vervoerder voor dertien jaar aan het werk in de regio. Qbuzz was de beste bij de openbare Europese aanbesteding. Arriva, die het openbaar vervoer in Zuid-Holland Noord nu nog verzorgt, had ook ingeschreven. 

Qbuzz gaat rijden met emissievrije bussen. Het bedrijf introduceert naast R-net de formules snelBuzzstadsBuzz en streekBuzz en voert ook een groot aantal aanpassingen en verbeteringen door in het lijnennet.  

Daarnaast bieden hun bussen meer zitplaatscapaciteit, veel comfort zoals bijvoorbeeld individuele stoelverwarming, en een goede toegankelijkheid. 

2 REACTIES

    • Helemaal mee eens, wat een flauwekul, worden de ritten nog duurder en vermoedelijk wordt er ook niet gedacht kleinere bussen in te zetten op trajecten waar weinig passagiers van bussen gebruik maken zoals station Hillegom waar de bussen meestal 1 of 2 personen vervoeren. Efficiënter, doelgericht en betaalbaar openbaar vervoer zitten we om te springen maar stoelverwarming! kom op zeg!, trek gewoon een wollen hansopje😏 aan wat aan in de winter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in