Archieffoto Eline van Egmond

Lisse – De raad wil binnen een jaar een aantal problemen rondom huisvesting van arbeidsmigranten hebben opgelost. Lisanne Horstmann (VVD) diende namens veel partijen donderdag een motie in met deze opdracht aan het college.

Wethouder Van der Zwet heeft plannen om afspraken te maken met werkgevers en uitzendbureaus over dit thema. De raad wilde dit concreet maken. Zo moet er nog dit jaar een plan komen voor het registreren van arbeidsmigranten en een overzicht zijn van alle geschikte huisvestingslocaties. Volgend voorjaar moeten de eerste 50 arbeidsmigranten op een juiste wijze zijn gehuisvest.

Voor het uitvoeren van de plannen is €200.000 nodig, een bedrag dat Lisse en Teylingen door tweeën willen splitsen. Rob Veldhoven (Nieuw Lisse) drong erop aan een andere, gunstigere, verdeling te maken. Het geld dat overblijft kan Lisse inzetten voor betere handhaving op illegale huisvesting, zoals ook in de motie beschreven stond.

De wethouder heeft toegezegd in gesprek te gaan met Teylingen. Om een betere onderhandelingspositie te hebben, heeft de raad de motie en het plan wel aangenomen, maar de €100.000 nog niet gegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in