Teylingen – De gemeenteraad is donderdagavond met uitzondering van FvD akkoord gegaan met het collegevoorstel voor opvang asielzoekers. Het voorstel is gewijzigd aangenomen, na inbreng door VVD, Trilokaal en de partij voor Teylingen en deze zijn door raad met een nipte meerderheid aangenomen

Hieronder een opsomming met welke opdracht wethouder Volten de onderhandeling met de 17 deelnemende gemeentes wordt ingestuurd.

1. Het uitgangspunt om in de regio Hollands Midden in eerste instantie 2200 asielzoekers duurzaam (minimaal vijf jaar) op te vangen te onderschrijven, gebaseerd op het aan de Provinciale Regietafel Vluchtelingen Zuid-Holland (PRT) overeengekomen aantal van 10.000 op te vangen asielzoekers. 2. Het Dagelijks Bestuur van de regio Holland Rijnland te verzoeken om de afspraken tussen de gemeenten over de duurzame opvang van asielzoekers te coördineren, stimuleren en monitoren. 3. Het onderschrijven van het uitgangspunt om het aantal op te vangen asielzoekers tussen Holland Rijnland en Midden-Holland te verdelen op basis van het aantal inwoners, waarbij bij wederzijdse instemming tussen beide regio’s de verdeling kan worden aangepast. 4. Het aantal op te vangen asielzoekers binnen respectievelijk Holland Rijnland en Midden-Holland te verdelen over de betreffende gemeenten op basis van het aantal inwoners per gemeente, waarbij bij wederzijdse instemming tussen gemeenten de verdeling kan worden aangepast. 5. Het onderzoeken van de mogelijkheden in hoeverre duurzame, grotere opvanglocaties een functie kunnen vervullen op het gebied van voorzieningen voor duurzame kleinschaligere opvanglocaties. 6. Het onderzoeken of we tegelijkertijd aanvullende tijdelijke huisvesting kunnen realiseren voor lokale doelgroepen.

Wethouder Volten gaf in haar reactie aan dat zij de raad de komende maanden op de hoogte blijft houden van de onderhandelingen en welke beslissingen daar verder uit gaan vloeien.

1 REACTIE

  1. Den Haag doet niets anders dan eindeloos wauwelen maar handelen ho maar en schuift ook dit weer door naar de gemeente die het op mag lossen. Soms gaat dit ten koste van de eigen inwoner.
    Raar dat men van die bende in Den Haag baalt? Het respect voor die bende is totaal verdwenen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in