Noordwijk – B & W van Noordwijk hebben ten onrechte een vergunning verleend voor de bouw van een Albert Heijn supermarkt op de hoek van de Kerkstraat. In het plan zijn te weinig parkeerplaatsen opgenomen.

Het bouwplan voor een supermarkt is al meerdere malen voor de rechter geweest. Eerder werd al bepaald dat er 45 fietsparkeerplaatsen bij moesten komen. De zaak was nu in hoger beroep aangespannen door Diahome, een bedrijf behorend bij de groep waar ook supermarkt Dirk toebehoort. In het plan is voorzien in 90 parkeerplekken omdat volgens eerdere berekening er 83 plaatsen nodig zijn, dit zijn plekken voor de supermarkt-bezoekers en compensatie van verdwijnende plekken in de naastgelegen Bronckhorstraat. Diahome betoogde echter dat er ook bij de Kerkstraatpassage plekken gaan verdwijnen. De Raad van state was het daar mee eens en dat betekent dat er 22 plekken te kort in het plan zijn opgenomen. Noordwijk moet nu opnieuw aan het werk met de verlening van de vergunning.

Andere bezwaren zoals de nabijheid van een Natura-2000 gebied, brandweerbaarheidseisen en een verdiepingsvloer werden niet gehonoreerd.

Klik hier voor de uitspraak.

20 REACTIES

 1. Mooie kans nu voor de gemeente om het bezopen idee van een AH op die plek te cancellen en er een woonwijkje van te maken.

  • Helemaal mee eens!! Maar dan graag betaalbaar voor oom agent, de schooljuf en de verzorgende! Verdient allemaal teveel voor sociale huur en kunnen kopen ook wel vergeten!

 2. Dit gaat dus nog jaren duren voordat er eindelijk gebouwd gaat worden.
  Intussen kunnen de Noortukkers tegen een omheinde kale vlakte aankijken.
  Waarom geen tijdelijk klein parkje met flink veel groen aanleggen?

 3. Dit is fantastisch nieuws! Nu koppen bij elkaar voor een gedegen alternatief op redelijke termijn, dat vooral passend is binnen de huidige en toekomstige tijdsgeest. Laat hierin graag de omwonenden meedenken.
  – Woning (nood)
  – Parkeer-/verkeersproblematiek
  – Gebrek aan groen
  – Bescherming oude dorpskern
  Even wat aandachtspunten die spelen op en rondom dit gebied. Deze kunnen de basis vormen voor een nieuw, goed doordacht en vooral duurzaam (lange termijn) plan.

  • Allemaal geweldige ideeën voor dit stukje grond wat geen eigendom is van de gemeente Noordwijk en hoeveel miljoenen is dat stukje grond wel niet waard ?

   • Wie eigenaar van deze grond is is niet zozeer van belang. Het gaat erom dat de omgeving betrokken wordt in de planontwikkeling, participeert. Dit ook om een lange weg naar vergunningverlening en uiteindelijke procedures daarop te voorkomen. Ontwikkeling op die plek heeft hoe dan ook grote impact op de (directe) omgeving en zal vooral toekomstbestendig moeten zijn. Daar moet dus goed over nagedacht worden. Met elkaar en direct bij aanvang van het proces. Helaas wordt er vooral veel vanuit winstgevendheid (voor de ontwikkelaars en participanten) gedacht. Dit gebiedje is een mooi voorbeeld waar burgerbelang een belangrijke toon zou moeten voeren.

    • Ik heb altijd geleerd wie betaald die bepaald en dat de burgers mee willen denken is leuk alleen de eigenaar van de grond maakt uit in hoeverre hij hierin mee wil gaan.

 4. De eigenaar van de grond, Ten Brink Group, kan nog meer dan alleen supermarkten (laten) bouwen. (Zie hun website) Daar kunnen ze nu over gaan nadenken. Mogelijkheden zat.

 5. Wat eerder gedaan moet worden met de smerige leegstand afbreken of snel invullen tegen een lagere huur. Deze panden staan al vele jaren leeg.
  Geen visitekaartje voor Noordwijk binnen, Op het terrein geen AH maar een Aldi

 6. En nu maar hopen dat ze op dat gemeentehuis een keer luisteren naar de inwoners van Noordwijk binnen zet er een mooi flatgebouw neer voor jongeren en bejaarden lekker dicht bij de winkels en zeker minder verkeer .En wat wil je nog meer .Of gaan jullie weer een nieuwe vergunning verzinnen .

 7. Parkeerprobleem Kerkstraat ?
  Er is een parkeerterrein dat de hele dag voor de helft gevuld is parkeerplaatsen zat
  Het enige probleem rond de Kerkstraat zijn die vrachtwagens van de Digros en Action die het verkeer ophouden en voor een onveilige situatie zorgen
  Digros zou eens hand in eigen boezem moeten steken .
  Afwijzen van een bouwvergunning om een paar parkeerplaatsen waanzin ten top

  • Iemand die zo nodig door het centrum wil rijden, kan best even wachten op een rangerende vrachtwagen. Beide zaken zijn belangrijk voor een levendig en zelfvoorzienend centrum van Noordwijk Binnen. Belangrijker dan die automobilist die wat minuten stil staat, hopelijk met de motor uit …..

 8. Eigenlijk is vd Broek het grootste probleem in nwk binnen… Hij heeft het destijds wel voor elkaar gekregen om een imperium te bouwen waardoor de kern van nwk binnen nu op slot zit en er geen ruimte meer is voor andere ondernemers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in